Prin programul Permis pentru viitor se acoperã costurile scolii de soferi pentru tineri cu posibilitãti materiale reduse, pentru care permisul de conducere este o conditie sau poate fi un avantaj în obtinerea unui loc de muncã sau în mentinerea si extinderea atributiilor de serviciu existente.
Se pot înscrie tineri din medii defavorizate, cu vârste cuprinse între 17 si 25 de ani, care doresc sã obtinã permis de conducere de orice categorie (B, C sau D, inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze si tramvaie).
Solicitãrile de finantare pot fi depuse online sau prin postã pânã la data de  25 ianuarie 2020. Fondul programului este de 75.000 lei. Detalii si formular de înscriere: https://pentrucomunitate.ro/ro/permis
În cadrul celor patru editii ale programului de pânã acum, între anii 2015-2019, 70 de tineri au obtinut permis de conducere: 60 categoria B, 8 categoria C, 1 categoria B96 si un carnet categoria B, automobil adaptat pentru persoane cu dizabilitãti. Alti 47 de beneficiari sunt programati pentru sustinerea examenului sau se aflã în diferite faze ale cursurilor scolii de soferi.
Programul Permis pentru viitor este organizat anual pe bazã de concurs de proiecte de cãtre Fundatia Pentru Comunitate, din fondurile puse la dispozitie de MOL România. În cei patru ani de la prima lansare în 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de douã ori pe plan national: la Gala Societãtii Civile 2018 si la Romanian CSR Awards 2017.
Imre András