Pepinierele Direcției Silvice Hunedoara sunt esențiale pentru furnizarea de puieți forestieri de înaltă calitate, contribuind la împădurirea și refacerea ecosistemelor forestiere din regiunea respectivă.

Acestea sunt dotate cu tehnologii moderne și beneficiază de o gestionare atentă a procesului de producție, începând de la selecția atentă a semințelor și până la îngrijirea și întreținerea plantelor în primele etape de creștere.
Aproape 400.000 de puieți forestieri sunt crescuți în pepinierele Direcției Silvice Hunedoara, care cuprind 18 pepiniere permanente și 4 pepiniere cantonale, pe o suprafață totală de aproape 16 hectare. Reprezentanții Romsilva – Direcția Silvică Hunedoara informează că anual, în aceste pepiniere, sunt produse între 350.000 și 400.000 de puieți forestieri.
”În pepinierele Direcţiei Silvice Hunedoara (18 pepiniere permanente şi 4 pepiniere cantonale, cu o suprafaţă totală de 15.9 ha) sunt produşi anual cca. 350 – 400.000 puieţi forestieri”, informează reprezentanții Romsilva-Direcția Sivică Hunedoara.
Eforturile de producție sunt susținute de personal specializat, care monitorizează îndeaproape dezvoltarea puieților și aplică practici agricole și silvice adecvate pentru a asigura o creștere sănătoasă și robustă a acestora. Acest proces implică lucrări precum însămânțarea, udarea, fertilizarea și protecția împotriva bolilor și dăunătorilor.
Prin producerea anuală a sute de mii de puieți forestieri, Direcția Silvică Hunedoara joacă un rol crucial în conservarea și dezvoltarea pădurilor, contribuind la protejarea biodiversității și la furnizarea de servicii ecosistemice vitale pentru comunitatea locală și pentru întreaga regiune.
Monika BACIU