C el mai de lux pensionar al României este în Valea Jiului. Asta spune senatorul Cristian Resmeriță, despre Cristian Roșu, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara. Afirmația a fost făcută în contextul în care Roșu are pensie și primește bani și de la Societatea de Închideri de Mine – viitorul Complex Energetic Valea Jiului, dar și de la Complexul Energetic Hunedoara, unde este administrator special.
Prezent la Petroșani, în cadrul unei conferințe de presă, senatorul Cristian Resmeriță a trecut în revistă mai multe articole din ultimii trei ani, articole de presă din care reieșea că la CEH se vor face angajări și că noul complex va funcționa din 1 ianuarie. Și, pentru că nu s-a întâmplat asta, sentaorul PSD a găsit și un vinovat.
„Eu pe domnul Roșu îl și înțeleg. Probabil, era foarte ocupat, că e complicat să verifici salariul când intră de la Complexul Energetic Hunedoara, în același timp, să verifici salariul de la SNIM și apoi să vezi dacă ți-a intrat și pensia din minerit. Și, dacă tot vorbim de pensii speciale, mi-am dat seama și care este pensionarul special nr 1 al României: domnul Roșu Cristian. Mi se pare, imoral ca oamenii să lucreze în subteran pentru 3.000 de lei, poate 4.000, dacă este brigadier, sau salvator, în timp ce ei să câștige sute de milioane”, a declarat Cristian Resmeriță,
senator PSD.
Senatorul a adus ca argument, în favoarea celor afirmate o hârtie oficială. „O hârtie, din 1 noiembrie 2022, de pe site-ul SNIM, îmi spune că director general este domnul Roșu Cristian Eu știu că și în momentul de față, dânsul este administrator special la CEH. Aduc dovada că dânsul, din 1 noiembrie, este și director SNIM și pot să aduc și decizia de pensie, prin care, de câțiva ani, dânsul este ieșit la pensie, cu pensie de miner”, mai afirmă Cristian Resmeriță, senator PSD.
Cristian Roșu, administratorul special la CEH nu a putut fi contactat pentru a susține un punct de vedere. Complexul Energetic Hunedoara ar urma să fie înființat în luna aprilie, asta deși, la finele qanului trecut, mai mulți parlamentari și chiar ministrul Energiei Virgil Popescu au dat
ca termen 1 ianuarie 2023. Și, tot de atunci, erau în plan mai multe angajări.
Diana Mitrache