Pe hârtie se construieste drumul spre Herculane

 

Oficialii guvernamentali dau asigurãri cã existã fonduri bugetate pentru reluarea lucrãrilor la drumul spre Herculane. Senatorul PSD, Cristian Resmeritã, declara, în urmã cu o lunã, cã nu existã astfel de fonduri pentru investitia care ar deschide Valea Jiului spre Herculane.
Importanta drumului spre Herculane a fost readusã, din nou, în atentia ministrului Transporturilor. Rãzvan Cuc s-a aflat, din nou, în judetul Hunedoara. Ministrul s-a întâlnit si cu reprezentantii autoritãtilor locale. Printre primarii care au participat la întâlnirea cu ministrul s-a aflat si Dãnut Buhãescu, edilul din orasul Uricani. Acesta i-a solicitat, din nou, ministrului Transporturilor reluarea lucrãrilor la drumul spre Herculane.
De cealaltã parte, ministrul Transporturilor Rãzvan Cuc sustine cã drumul este prins în bugetul de stat.
De cealaltã parte, ministrul Transporturilor Rãzvan Cuc sustine cã drumul este prins în bugetul de stat.
„Este prins în buget, avem un studiu de fezabilitate si trebuie datã o hotãrâre de Guvern pentru indicatori. În momentul în care vom avea buget si hotãrârea de Guvern pentru indicatori este prins în anexa pentru buget”,  a spus la Deva, ministrul Transporturilor, Rãzvan Cuc.
În urmã cu câteva sãptãmâni, senatorul PSD Cristian Resmeritã, sustinea cã reluarea lucrãrilor la  drumul spre Herculane nu sunt prinse în bugetul de stat.
“Herculane si DN 7A nu sunt, în acest moment, prinse în buget. Nu are rost sã spun altceva. Am mers cu semnãturile alea…Ne bãteam la intrare care sã tinem  semnãturile alea, sã le arãtãm lui Tudose (Mihai Tudose, fost premier al României-n.r.)”, a spus în data de 9 februarie 2019, senatorul PSD, Cristian Resmeritã.  Primarul orasului Uricani, Dãnut Buhãescu a solicitat din nou sprijin pentru continuarea investitiei la DN 66A Uricani – Bãile Herculane. Acesta apeciazã cã investitia odatã realizatã ar deschide noi oportunitãti de dezvoltare pentru Valea Jiului si ar scurta timpul de deplasare pentru locuitorii judetului Hunedoara care doresc sã ajungã în  statiunea Bãile Herculane. Dãnut Buhãescu l-a informat pe ministrul Transporturilor cã acest proiect este dorit de întreaga comunitate localã din Valea Jiului, amintindu-i cã în acest sens, circa 20.000 de locuitori ai Vãii Jiului au semnat anul trecut o petitie prin care aratã cã îsi doresc continuarea  modernizãrii drumului, aceastã initiativã sustinutã inclusiv de primari si de o parte a parlamentarilor de Hunedoara, dar si de societatea civilã din Valea Jiului.
Cosmin BACIU

Advertisements

4 comentarii la „Pe hârtie se construieste drumul spre Herculane

 • 17 martie 2019 la 19:11
  Permalink

  lasa-ti drumul asa cum este altfel se va distruge tot

 • 17 martie 2019 la 19:17
  Permalink

  Daca guvernul PSD nu asfalteaza anul acesta drumul DN 7A si DN 66A noi toti din Valea Jiului sa ne mobilizam pe retelele de socializare sa NU mai votam cu PSD , i-am votat destul si ei ne tot amana an de an cu diverse motive .

 • 18 martie 2019 la 10:59
  Permalink

  Ba tampitule cine a votat pana acum cu PSD-ul. Probabil tu si alti handicapati mintali ai vaii.
  Oamenii sanatoasi la cap nu au votat in viata lor vreun partid creat de ILiescu cu trei trandafiri in cur.
  Capisi ba ! T’ai dracu cu PSD-ul vostru de analfabeti functionali.

 • 25 martie 2019 la 08:59
  Permalink

  Si asa va ramane, doar pe hartie.Mai sunt cativa creduli carora li se ridica mingea la fileu in preajma alegerilor ,apoi salutare taica si noroc bun ca tot suntem in vale . Cata vreme trebuie sa treaca ca sa va dati seama ca valea nu exista pentru nici un politician,guvern ori presedinte ? Ca de prosperat in zona sunt doar politicienii indiferent de culoare si primarii ,in rest praf si pulbere.Din 90 incoace nu s-a facut nimic pentru vale,doar promisiuni sforatoare si culmea,sunt inca multi care pun botul la minciunile astea de atatia, cum e si drumul catre Herculane .

Comentariile sunt închise.