Parlamentarii penali ai Hunedoarei

„Blonda lui Bãsescu”, cum a  fost numitã atât în presã, cât si în mediul politic Elena Udrea, a avut recent o rãbufnire de orgoliu si a remarcat cã în parlament au fost votati „toti penalii”. Iar unii dintre alesii judetului Hunedoara, trimisi în Parlament dupã votul de duminicã, nu fac exceptie.

Elena Udrea a declarat, marti searã, în contextul în care vorbea despre necesitatea ca, prin lege, campaniile electorale sã fie finantate din bani publici, cã “au fost votati toti penalii în Parlament”.  Dincolo de faptul cã unii dintre acesti „penali” sunt chiar colegii ei de partid, Udrea are pânã la urmã dreptate si avem si noi exemplele noastre de rãsunet. Ca sã rãmânem în curtea PDL, sã ne referim la fostul primar al Devei, Mircia Muntean, care va fi coleg de Camerã cu liderul PDL. Muntean a ajuns la redistribuire deputat, chiar dacã a pierdut la scor în fata liberalului Bogdan Tîmpãu. Si tot Muntean face obiectul unuia dintre cele mai longevive procese judecate vreodatã în România, care se aflã si acum pe rolul Judecãtoriei Sectorului 2 Bucuresti. În acest dosar, alãturi de alti patru inculpati, deputatul Mircia Muntean  este judecat pentru infractiuni la regimul vamal. Procurorii au încheiat cercetãrile în anul 2003, iar lucrarea penalã a intrat pe rolul instantei de judecatã un an mai târziu. În februarie 2005 a fost reluat, sub un alt numãr de înregistrare, la Judecãtoria Sectorului 2 Bucuresti unde se aflã si acum.

Proaspãt ajuns senator – tot prin redistribuire, cã si el a pierdut alegerile pe colegiul Valea Jiului! – liderul PPDD Hunedoara, Haralambie Vochitoiu, se îndreaptã cu pasi repezi spre DNA, care ar urma sã instrumenteze un dosar referitor la posibile fraude cu fonduri europene. Conform surselor noastre, organele de cercetare penalã au finalizat un dosar ce îl vizeazã pe Vochitoiu, în care au fost audiati sute de martori. Dosarul urmeazã sã ajungã pe masa procurorilor DNA deoarece prejudiciul este de câteva milioane de euro si s-a asteptat doar finalizarea campaniei electorale, pentru a nu se interpreta cã ar fi vreo rãfuialã politicã, pentru remiterea cauzei la DNA. Iar Haralambie Vochitoiu, nu este la prima întâlnire cu organele de urmãrire penalã, el având la activ numeroase dosare penale finalizate cu sanctiuni.

Si fosta colegã de partid a Elenei Udrea, Monica Iacob – Ridzi are probleme cu justitia, demnitarul însã îsi sustine nevinovãtia si a adus o serie de documente prin care sã facã dovada în acest sens.

Carmen Cosman

Advertisements

2 comentarii la „Parlamentarii penali ai Hunedoarei

  • 14 decembrie 2012 la 08:50
    Permalink

    ….astazi o veste trista pe adresa dumneavoastra: CCR prin comunicatul dat ieri publicitatii avertizeaza prin judecaorul Ioan Predescu ca mandatele obtinute prin redistribuire sunt neconstitutionale si ca atare este posibil sa fie invalidate. Haralambie, apleaca bleaga aici si asculta atent…Imediat analistii au spus ca pentru a se evita clauza de neconstitutionalitate pe intreg Parlamentul (adica toate legile acestuia sa fie neconstitutionale) este foarte probabil ca Basescu sa propuna de doua ori premieri care sa nu fie acceptati de parlament (atentie, cu acceptul liderilor de partid!!!) pentru ca acest parlament neconstitutional sa fie dizolvat, pentru a se evita cea mai mare incalcare a constitutiei din istoria Romaniei. Haralambie, sari muica repede inapoi in barca Consiliului Judetean. Sper ca n-ai fost atat de talamb incat sa-ti dai demisia! Sau…cum te stim precis ca i-ai si injurat pe aia pe acolo, mai „senator” de papuris ce esti tu. Clauza de neconstitutionalitate o atinge inclusiv pe MIR.

  • 14 decembrie 2012 la 09:16
    Permalink

    Nu se pune problema repetarii alegerilor. Nu suntem chiar in Zair. Suntem totusi o tara UE iar CCR va fi desfintata la nevoie si inlocuita cu o alta forma organizatorica in care persoanele nominalizate sa fie desemnate de puterea judecatoreasca, sa nu fie niste dobitoci senili. Situatia penala a lui Mircia Muntean nu o cunosc, pe a lui Harry Loser idem dar in cazul doamnei Ridzi lucrurile sunt putin mai complicate pentru ca doamna a fost interceptata oficial de SRI cu mandat de la judecatorul de serviciu, interceptarile respective constituie proba in dosar, este vorba de constituire de grup infractional, fals in inscrisuri oficiale, ceea ce complica lucrurile. Oricum eu ii doresc mult noroc, nu pentru ca o simpatizez ci pentru faptul ca era la propriu un copil fara experienta atunci cand a facut greselile respective. In fine ideea este ca madam Udrea mai bine ar tacea dracului din gura pentru ca ea si Cocos vor primi zeci de ani de puscarie pentru ARLO spre exemplu.

Comentariile sunt închise.