Parada absolvenților și cea de 1 iunie sunt două evenimente ce urmează să aibă loc în municipiul Petroșani.
Pe de o parte cei care termină liceul, iar pe de altă parte, toți copiii vor trece pe Bulevardul 1 Decembrie, în aplauzele celor din comunitate.
Parada absolvenților este un eveniment ce revine în actualitate și toți cei care termină liceul și se pregătesc să își ia zborul vor trece prin fața celor din comunitate. Marșul lor, în robă și tocă, frumos ornamentate în culorile specialității pe care au absolvit-o la liceu, va fi organizat în perioada următoare. „Am discutat cu directorii de licee și colegii. Dânșii se vor pune de acord ca să stabilească data pentru paradă, pentru că e vorba despre acele robe pe care le închiriază și trebuie să se înțeleagă între ei”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Dar vor fi invitați la paradă, alături de personaje de poveste, și copiii. De 1 iunie, de ziua lor, toată lumea va veni pe stradă, la carnaval. „De 1 iunie va fi parada costumelor de carnaval. Spectacol nu va fi, dar, în zona teatrului, va fi un spectacol cu artiști locali de la noi, copii, care vor cânta. Și va fi tot acolo o piesă de teatru cu actorii de la Petroșani”, a conchis primarul.

Diana Mitrache

Foto ilustrativa