A început campania de împădurire din această primăvară. Este momentul propice, iar pădurarii s-au filmat cu o dronă, într-o zonă pe care acum o reîmpăduresc.

Imagini cu angajații Romsilva care plantează acu copaci, pe o porțiune aflată la limita cu o lizieră de pădure au ajuns pe rețelele de socializare. Este una dintre cele mai frumoase activități, iar pădurarii Ocolului Silvic Ilia, din zona Gurasada, pot fi urmăriți în munca lor.
Tot ei spun că, în acest an, plantează 16.620 de puieţi forestieri din speciile gorun, fag şi paltin de munte, pe o suprafaţă de peste 3 ha.
Conform rezultatelor centralizate, suprafaţa totală a pădurilor din România este de peste 7 milioane de hectare, iar Hunedoara are una dintre cele mai mari suprafețe împădurite.
Statiscile arată că nu mai puțin de 787 de hectare de pădure cvasivirgină din județul Hunedoara sunt introduse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine.
Aici intră zone localizate pe raza Ocolului Silvic Retezat, dar și pădurea Ocolului Silvic Petroșani (în zone precum Silvei, Mija Mare, Mija, Jieț și Ursului). Campania de împăduriri continuă până în 15 aprilie.
Diana Mitrache