Directia Judeteanã Agricolã îi informeazã pe cei care detin pomi fructiferi de faptul cã în aceastã perioadã existã mai multe insecte dãunãtoare care atacã pomii fructiferi.
Pãduchele din San Jose, generatia de iarnã, atacã pomii fructiferi. În aceastã perioadã se face tratamentul împotriva acestor dãunãtori. Potrivit specialistilor, perioada optimã pentru efectuarea tratamentului este pânã la dezmugurire.
“Tratamentul se va face prin îmbãierea trunchiului si coroanei pomilor fructiferi, când temperatura este mai mare de 5 grade, nu sunt precipitatii si nu bate vântul”, anuntã Directia Judeteanã Agricolã.
Provine din China, de unde s-a rãspândit în toatã lumea si a fost descoperit în Valea San Jose, din California. În tara noastrã a fost semnalat pentru prima datã în anul 1933. Pãduchele din San Jose atacã peste 200 de specii de pomi, arbusti fructiferi si alte specii de arbori si plante  ierboase. La pomii fructiferi, cele mai mari pagube le produce la mãr, pãr, gutui, coacãz si agris, urmate de speciile sâmburoase. Pãduchii preferã scoarta ramurilor,  lãstarilor, tulpinilor si în al doilea rând frunzele si fructele.
Monika BACIU