Mai mulţi oameni de afaceri importanţi din Petroşani s-au arătat revoltaţi de faptul că nu au fost chemaţi de primarul Tiberiu Iacob Ridzi la întâlnirea ce a avut loc miercuri, 8 iulie, la Primăria Petroşani legat de strategia de dezvoltare a Văii Jiului.
Aceştia susţin că au aflat din presă că a fost o întâlnire, dar că nu au ştiut absolut nimic.
Mai mult, ei cred că este doar ‘o vrăjeală ieftină”, a primarului Tiberiu Iacob Ridzi, în condiţiile în care pe acesta nu l-ar fi interesat în ultimii ani mediul de afaceri.
Astfel, Adrian Rus, unul dintre oamenii de afaceri importanţi din Petroşani spune că el nu a ştiut despre nicio întâlnire a oamenilor de afaceri unde să se fi discutat strategia de dezvoltare a Văii Jiului, ci a aflat ceva doar din presă.
“Ce întâlnire a fost cu primarul şi cu oamenii de afaceri!?? Pe ce criterii s-au făcut invitaţiile pentru a participa la această întâlnire? Pot să spun  că pe mine  nu m-a chemat nimeni, sau pe alţii, că am mai întrebat nişte colegi, care avem, totuşi, cifre de afaceri de milioane de euro”, ne-a declarat Adrian Rus.
La rândul său, Emil Bercea, un alt important om de afaceri din Petroşani spune că nu a fost solicitat să participe la nicio întâlnire, şi ca el cunoaşte mai mulţi colegi care nici ei nu au ştiut de această întâlnire. “Cred că este doar o vrăjeală a primarului Tiberiu Iacob Ridzi. Vă spun, pe primarul Ridzi nu l-a interesat în ultimii ani mediul de afaceri din Petroşani, sau cel puţin nu l-a interesat de oamenii de afaceri care nu fac parte din grupul cu care el îşi bea cafeaua. Eu, şi ca mine mai sunt oameni de afaceri în Petroşani, vreau să muncesc corect, iar din partea autorităţilor nu am pretenţia decât să-şi facă treaba corect ”, spune Emil Bercea.
Mai mult, Emil Bercea susţine că din cauza neimplicării autorităţilor locale în sprijinirea mediului de afaceri zi de zi se pierd afaceri.
“Chiar astăzi (nr: joi) am pierdut un potenţial partener din cauză că nu avem infrastructură. A venit la mine şi când i-am arătat unde am un loc unde să dezvoltăm împreună o investiţie, în zona Livezeni, s-a retras. De ce? Mi-a spus că dacă nici drumul nu este asfaltat despre alte condiţii şi facilităţi nu are rost să mai discute. Şi atunci, fără infrastructură, fără iluminat public, fără facilităţi, ori anumite condiţii favorabile atragerii de investitori în zonă, despre ce sprijin al mediului de afaceri vorbeşte primarul”, a conchis Emil Bercea.
Marius Mitrache