Apa Serv și Poliția Rutieră au închis traficul pe o stradă din orașul Petrila. Restricția va fi valabil timp de o lună de zile, pentru că în zonă este înlocuită aducțiunea principală.

Lucrările de reabilitare a rețelei de aducțiune din estul Văii Jiului opresc acum traficul la ieșirea din Jieț, pe o stradă ce duce spre Cartierul 8 Martie. Vorbim despre o porțiune prin care trece magistrala ce alimentează rezervoarele destinate orașului.
„Aici este vorba de o lucrare foarte complexă, având în vedere că trebuie să traversăm calea ferată printr-un foraj orizontal, dar și drumul de centură. Se realizează 3 cămine de linie pentru vane și lucrarea face parte din contractul mare de lucrări pe orașul Petrila”, a spus Florin Ciucur, director Departamentul Tehnic Apa Serv Valea Jiului.
Circulația va fi oprită din 29 martie până în 30 aprilie. „Este o perioadă lungă, dar este și lucrarea complexă. Avem avize, un management de circulație, iar noi ne cerem scuze, în numele constructorului, pentru eventualele disfuncționalități”, mai spune directorul tehnic Florin Ciucur.
În zonă au mai fost restricții de circulție, dar pe străzi mai puțin circulte și niciodată atât de mult timp. Acum, restricția este la intersecția străzii Dobrești cu strada Traian Vuia.
„Va fi un foraj orizontal pe sub calea ferată, apoi pe sub drumul de centură. Vor fi construite două cămine în cele două capete ale subtraversării, conform normelor și de aceea durata lucrărilor este mai mare”, a mai precizat Florin Ciucur.
Conducta veche va funcționa până când lucările vor fi finalizate și va fi făcută trecerea pe cea nouă. De altfel, în zonă există o aducțiune realizată în anii 60 și era absolut necesară reabilitarea ei, din cauza multiplelor pierderilor.
Diana Mitrache