Turistii si cei care tranziteazã spectaculoasa sosea de altitudine mai au un punct de popas, dupã ce  localnicii dintr-o comunã ajutati de drumari au amenajat un izvor a cãrui apã este în tot timpul anului ca scoasã din frigider.
Izvorul Rãgusitului îsi datoreazã numele faptului cã apa este foarte rece, si poate fi gãsit la kilometrul 43 de pe DN 67C, Transalpina. ”Colegii de la districtul Rânca împreunã cu câtiva localnici din comuna Crasna au amenajat izvorul cu apã de munte,  cunoscut de localnici ca „izvorul Rãgusitul”, numele vine de la apa foarte rece.
În perioada urmãtoare se va amenaja si o micã parcare în zona respectivã pentru turistii care vor sã încerce apa rece ca gheata. Felicitãri colegilor de la districtul Rânca pentru faptul cã au realizat aceastã lucrare”, spun cei de la SDN Gorj. Pe de altã parte, Transalpina va fi gazda unei noi etape a Campionatului National de Vitezã în Coastã, la finele lunii august si prima zi din septembrie, astfel cã turistii si pasionatii de vitezã au o nou ocazie de a ajunge pe drumul de munte de la granita judetului Hunedoara.
Maximilian GÂNJU