Cã grãdina lui Dumnezeu este mare si cã unii mai sar gardul din când în când, stim deja, iar acest lucru nu ne mai mirã, mai ales cã trãim într-o lume a extremelor. Dar, când unii sar gardul în repetate rânduri, în aceeasi zi, atunci chiar existã o problemã.

Luni seara, în jurul orei 19:30, paramedicii SMURD din Vulcan au fost informati prin apel de urgentã 112, despre o persoanã cãzutã în apropierea unui bar. Când au ajuns la fata locului, bãietii de pe ambulantã au avut o senzatie de deja-vu. Victima nu era nimeni alta decât o femeie în jurul vârstei de 50 de ani, beatã moartã, cãzutã chiar pe podeaua unei cârciumi ieftine de pe Aleea Muncii, loc unde se adunã mai toti boschetarii si betivii din oras. Însã, cã femeia era ruptã de beatã nu este nimic interesant, decât dacã spunem cã era pentru a treia oarã când paramedicii o ridicau în comã alcoolicã în aceeasi zi, din exact acelasi bar.  De fiecare datã când a fost dusã la Spital în stare avansatã de ebrietate, femeia, care este cunoscutã ca trãgând la mãsea cu oricine îi dã ceva de bãut, a plecat din serviciul de urgentã pe picioarele ei, dar unde credeti? Înapoi la cârciumã! Si dupã ce ambulanta a plecat, în scurt timp, în bar

s-a pornit o revoltã între betivi pornind de la întrebarea: Cine a fost mai tare si a chemat primul Salvarea? Politistii au ajuns la fata locului si i-au luat pe câtiva cheflii la sectie pentru declaratii. De altfel, acel bar non stop este mereu câmpul de luptã între boschetarii si betivii din Vulcan, iar asta nu de azi de ieri, ci de ani de zile.

Luiza Andronache