„50 de secunde” de Daniel Oltean, o copleșitoare confesiune de fiu criminal, este noua premieră care se va juca la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 18.

Spectacolul reprezintă debutul regizoarei Mara Sermășan și este rezultatul parteneriatului dintre Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj. Din distribuție fac parte Bogdan Constantin Tălmaciu, Bianca Holobuț, Robert Vladu și Călin Manițiu. Scenografia: Marius Niculescu.
„50 de secunde” a câștigat în 2017 titlul de „Cea mai bună piesă românească a anului” la Concursul de Dramaturgie al UNITER.
Dialogul, construit ca un
interogatoriu, cu secvențe de
re-amintire, este confesiunea tulburătoare și traumatică a unui fiu care și-a ucis mama. De-a lungul discuției ni se dezvăluie, încetul cu
încetul, o experiență-limită, o poveste despre durere și izbăvire, despre dușmănie și împăcare, despre căutarea echilibrului și liniștii interioare.
În ciuda subiectului special, piesa e scrisă cu mult nerv și are o dinamică interioară care ține trează atenția
spectatorului, îi solicită empatia, îl poartă în poveste, îi ridică probleme despre iubire, familie, viață.
Daniel Oltean este cunoscut publicului petroșănean ca dramaturg al spectacolului „Moartea lui Ipu” din 2022.
Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani este o instituție publică de cultură subvenționată de Consiliul Județean Hunedoara.
TDIDS
Secretariat literar