Nu mai sunt locuri în spitalele hunedorene, din cauza celor cu COVID

Sunt peste 90 de bolnavi de COVID care trebuie acum să fie internaţi în spitale, iar situaţia trebuie reevaluată. Prefectura judeţului Hunedoara a convocata toţi managerii de spitale ca să găsească soluţii, aşa încât bolnavii de COVID -19 din judeţul nostru să poată fi internaţi şi trataţi corespunzător.
Potrivit DSP Hunedoara, acum mai sunt extrem de puţine locuri pe secţiile de infecţioase ale spitalelor suport-covid, iar cei mai mulţi pacienţi s-au internat în ultimele zile. „La Spitalul Alexandru Simionescu din Hunedoara , pe secţia Boli Infecţioase mai e un singur pat disponibil, iar la secţia ATI, tot un singur loc disponibil. La Spitalul din Lupeni mai sunt 5 locuri pentru adulţi şi 3 pentru copii, iar la Vulcan, 1 pat. La Orăştie mai sunt 3, iar la Haţeg nu mai există niciun loc disponibil. Lucrurile sunt, însă, în  dinamică şi se mai pot externa pacienţi din spital şi atunci se disponibilizează locuri”, a declarat Delia Băda, purtătoarea de cuvânt  a DSP Hunedoara,
Prefectura Hunedoara a convocat toţi managerii de spitale pentru a vedea cum pot să suplimenteze numărul de paturi pentru eventualii bolnavi de COVID.
„La această oră trebuie să rezolvăm problema celor care, în perioada celor două săptămâni care au trecut, au refuzat sau au fost internaţi la domiciliu. Dacă aceştia s-ar interna acum, ei fiind în număr 91, nu am mai avea paturi disponibile şi pentru acest lucru am solicitat managerilor să ne dea o situaţie despre paturile ce  mai pot fi  disponibilizate. Au fost disponibilizate 74 de paturi, iar vineri, toţi managerii din Hunedoara vor lua, împreună cu noi, decizii de reorganizare a întregului sistem în noile condiţii ”, prefectul Vasilică Potecă.  Peste 120 de oameni au fost diagnosticaţi recent cu COVID -19 în Hunedoara, cifrele fiind alarmante după ce au izbucnit două focare la Haţeg şi Hunedoara.
Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „Nu mai sunt locuri în spitalele hunedorene, din cauza celor cu COVID

 • 24 iulie 2020 la 09:58
  Permalink

  Nu mai sunt locuri pentru cei cu covid,nu din cauza lor.Exprimati-va corect.

 • 25 iulie 2020 la 20:19
  Permalink

  Exact. Jigodii penale PSD-iste.

 • 25 iulie 2020 la 20:21
  Permalink

  Un judet de gunoaie mizerabile, cocalare, maneliste, psd-iste. Daca o sa avem 1000-2000 de amarati pozitivi? Da-v-am mue morti, de spagari imputiti.

Comentariile sunt închise.