Asociația Pro-Parâng Petroșani își deschide porțile către pasionații de istorie și natură, invitându-i cu bucurie să participe la Noaptea Muzeelor, un eveniment ce promite să ofere o incursiune captivantă în lumea muntelui. Sâmbătă, 18 mai 2024, între orele 18:00 și 23:00, Muzeul Muntelui din Petroșani va fi gazda unei experiențe memorabile, oferind acces gratuit tuturor vizitatorilor dornici să descopere frumusețea și bogăția patrimoniului montan.
Pe parcursul serii, muzeul va găzdui diverse activități culturale și educaționale, precum prezentări tematice, ateliere de creație și proiecții de filme documentare, menite să ofere o perspectivă complexă asupra relației omului cu muntele și să stimuleze interesul pentru protejarea acestui habitat fragil.
Evenimentul este deschis publicului de toate vârstele și reprezintă o oportunitate unică de a descoperi și valoriza patrimoniul cultural și natural al munților, sub îndrumarea ghizilor specializați și a pasionaților de munte. Astfel, Asociația Pro-Parâng Petroșani așteaptă cu nerăbdare să împărtășească cu toți participanții pasiunea pentru frumusețea și misterul acestui univers fascinant.
Monika BACIU