P este 37 de milioane de euro au fost atrași la Lupeni, prin proiectele finanțate din bani europeni. Primarul Lucian Resmeriță a făcut un prim bilanț, după primele 5 luni de la lansarea acestora prin PNRR.

În cele 5 luni de cand a fost lansat apelul de proiecte pentru atragerea de fonduri de investiții prin PNRR, Primăria Municipiului Lupeni a depus proiecte de
investitii cu valoare totală de peste 186 milioane de lei, respectiv peste 37
milioane euro.
Vorbim aici despre:
– Reabilitarea corpului vechi al Spitalului Municipal Lupeni. Valoarea totală a acestui proiect este de 10,556. milioane de lei.
– Creșterea performanței energetice la Liceul Teoretic Mircea Eliade Lupeni, cu o valoare de peste 6 milioane de lei;
– Eficientizarea termică a unor clădiri publice în Municipiul Lupeni, iar aici sunt incluse proiectele de la Școala Generală nr.4, sediul primăriei, clădirea Remiză a pompierilor, dar și Grădinița ”Lumea Copiilor” din Bărbăteni, sau sediul Serviciului Public Salvamont Lupeni.
Un alt proiect vizează Elaborarea și actualizarea în format digital a documentațiilor de amenajare a teritoriului – Planul Urbanistic General (P.U.G) și Planul Urbanistic zonal(P.U.Z) + 10 stații de încărcare.
Va exista și un Sistem automat pentru administrarea parcărilor în Municipiul Lupeni, dar și un proiect de Mobilitate urbană verde va favoriza dezvoltarea rețelei de piste pentru biciclete.
Nu lipsește din proiectele finanțate de la UE nici cel care vizează construirea de locuințe pentru tineri, un prouiect în valoare de aproape 13 milioane de lei.
Mai sunt și alte construcții ce vor fi îmbunătățite energetic, dareste și un proiect ce vizează extinderea și
modernizarea sistemului de colectare separată a deșeurilor, prin achiziția și amplasarea de centre de colectare prin aport
voluntar, ori de insule ecologice digitalizate.
Un ultim proiect este cel de Construire a unei creșe pe str. Tineretului.
Diana Mitrache