T oți muncitorii care lucrau la reabilitarea clădirii din Hunedoara nu aveau forme legale. Cel care a căzut de pe acoperiș va fi transferat la un alt spital, din cauza rănilor suferite. ITM a sancționat firma și că avea angajații la negru și pentru nereguli.

Peste 150 de mii de lei va da ITM amenzi firmei din Covasna, acolo unde lucra muncitorul care a căzut de pe acoperișul primăriei din Hunedoara. Omul lucra la negru, spun inspectorii ITM, la fel ca toți camarazii lui și acum angajatorul este cel care va suporta consecințele. Bărbatul rănit grav a ajuns la Timișoara, la spital. „În domeniul Sănătății și Securității în Muncă, luni am încheiat procesul verbal de control și contravenție pentru firma din județul Covasna, care a fost sancționată cu două amenzi contravenționale și două avertismente, pentru necomunicare și pentru lipsa fișelor de aptitudini. Astăzi (n.r. marți) se încheie un alt proces de control și contravenție, prin care vom sancționa munca fără forme legale, având în vedere că toți cei 5 lucrători aflați pe șantier la firma din Covasna nu aveau forme legale de angajare”, spune Florin Bozdog, inspector șef ITM Hunedoara.
Inspectorii ITM spun că motivele invocate acum de angajatorul care avea de reabilitat primăria nu pot fi serioase. „Au motivat faptul că nu au transmis în Revisal, pentru că doi aveau contracte dar nu erau trimise, iar 3 nu aveau deloc, așa că au spus că nu a fost timp, că forța de muncă e greu de găsit, că să vadă dacă pot să facă față la locul de munc, motive puerile din punctul meu de vedere”, a mai spus Florin Bozdog.
Muncitorul de 41 de ani a căzut de la 8 m înălțime și are multiple leziuni interne, inclusiv disecție de aortă, motiv pentru care va fi transferat la un alt spital.
Accidentul de muncă a avut loc în 2 martie, dimineața la 8,00.
Diana Mitrache