N u sunt probleme cu alimentarea cu apă a populației. Nu se pune problema unor întreruperi, dar muncitorii intervin doar la avarii. Totul, din cauza caniculei, pentru că s-a decis
reducerea programului de lucru în soare, la minim.

Canicula nu a creat probleme pe partea de alimentare cu apă potabilă. Nu sunt debite scăzute și, pentru că era anuntață perioada cu temperaturi mari, bazinele din care se face alimentarea populației au fost umplute din timp.
„Am primit și noi coduri galbene și
portocalii, dar această vreme caniculară o așteptam. Am avut toate rezervoarele pline, cu toate că, în această perioadă nu sunt
probleme nici cu
sursele”, declară Florin Ciucur, șef Depar­tamen­tul Departamentul Exploatare din cadrul SC Apa Serv Valea Jiului.
Dar cel mai mult, sunt evitate lucrările în aer liber, la aceste
temperaturi. Și
muncitorii ies la lucru, doar la avarii.
„Evităm să facem acum lucrări de reparații programate, ori spălări de rezervoare, ce se făceau în această perioadă, pentru a nu opri apa nici la populație. Amânăm totul din cauza caniculei și, de săptămâna viitoare, dacă temperaturile vor mai scădea, ne apucăm și de lucrările programate”, mai spune Florin Ciucur, șef Departa­mentul Departamentul Exploatare din cadrul SC Apa Serv Valea Jiului.
Muncitorii ies acum doar la avarii și lucrează în stradă, pentru a nu lăsa oamenii fără apă.
Debitele apelor care alimentează stațiile de tratare nu au scăzut foarte mult, iar barajul de la Valea de Pești are și el apă, la capacitatea normală.
Diana Mitrache