Municipalitatea Petrosani a beneficiat în acest an de „ajutorul” câtorva sute de muncitori, chiar dacã acestia nu au prestat de bunãvoie. Este vorba de persoanele care au amenzi contraventionale neachitate si nu au venituri din care sã-si stingã debitul, iar pentru a intra în legalitate au optat sã munceascã în folosul comunitãtii.
Astel, la nivelul municipiului Petrosani, din cele circa 800 de cazuri, mai bine de 200 de persoane  contraveniente au executat deja orele de muncã, iar altele sunt în lucru.  Cei care au fost amendati, conform unei hotãrâri a consiliului local, pot munci la întretinerea drumurilor, a  parcurilor si a zonelor verzi, precum si pentru pãstrarea curãteniei si  igienizarea localitãtii.
Cuantumul unei ore de muncã în folosul comunitãtii este calculat în conformitate cu salariul unui muncitor necalificat. Primãria nu va duce lipsã de ”voluntari” nici anul viitor în conditiile în care sunt zeci de dosare pe rolul instantei din Petrosani, în care se cere obligarea la muncã în folosul comunitãtii a celor care au încãlcat legea. Acestora li se adaugã si condamnatii care primesc pedepse cu suspendare plus ore de ”muncã patrioticã”.
Maximilian Gânju