S -a luat apa în Petroșani Nord, timp de mai multe ore, iar motivul a fost legat de scoaterea din uz a conductei ce a fost reabilitată. Doar că întreruperea a fost prelungită tocmai din vina celor care erau branșați ilegal. Practic, aveau apă și nu plăteau deloc facturi. Și asta într-un cartier de case bine cotate.

Timp de câteva zile, muncitorii de la Apa Serv au lucrat la scoaterea din uz a vechii conducte care a fost reabilitată pe proiectul european și oprirea apei a fost necesară. S-a preconizat că avaria va dura, însă, mai puțin, doar că surpriza a venit atunci când mai multe case au rămas fără apă. Și culmea, proprietarii lor nici nu avea contracte cu Apa Serv.
„Zona Petroșani Nord unde am anulat o rețea veche, care provine din anii 1960, a fost practic prima conductă de fontă care alimenta orașul Petroșani. De aceea a și fost înlocuită. Obligația noastră era să o scoatem din uz, lucru care nu s-a putut face altfel, decât să oprim apa. Sunt lucrări de asfaltare pe străzile 1 Mai, Cerbului, Doinei, Voievodu, iar acolo, când am tăiat conducta veche, au rămas unele case fără apă. Noi nici nu știam că sunt cuplați. Am fost, deci, obligați să facem o nouă restricție de apă”, a spus Cristian Ionică, managerul SC Apa Serv Valea Jiului.
Și asta nu e tot. Toate conductele vechi vor fi dezafectate, așa că cei branșați ilegal vor rămâne în continuare fără apă.
„Odată cu oprirea apei, ne-am dat seama că mai erau și alții. În zona respectivă, un procent destul de mare, figurau la noi debranșați. Noi știm că nu locuia nimeni, iar când am dezafectat rețeaua, au venit că nu au apă. Păi, oficial, nu erau legați de ani de zile. Așa că am lucrat în zona respectivă mai mult de o săptămână, ca să aibă apă și cei care figurau debranșați, dar foloseau apa. Nu îi numim hoți, dar nu erau facturați”, mai spune Cristian Ionică.
Lucrările de acest gen vor urma și în zilele ce vin. Toate țevile vechi vor fi scoase și anulate, iar cei de la Apa Serv spun că vor mai opri apa, dar după sărbătorile de Paști.
Diana Mitrache