Moș Crăciun a ajuns la Școala Ana Colda din Petrila cu daruri. Și nu orice fel de daruri, ci unele ce vin de la cei ce produc energie verde în România.

Academia care califică în Valea Jiului specialiști pentru eoliene a ales această școală și toată lumea s-a bucurat de daruri.
Moș Crăciun a ajuns mai devreme în Valea Jiului și i-a bucurat pe cei care învață la această școală, aducându-le daruri. Aproape 360 de pachete au fost umplute de ajutoarele moșului, nimeni alții decât cei care fac angajări acum pentru lucrul cu eolienele.
„Moș Crăciun a venit și noi doar
l-am ajutat să facă acești copii fericiți. Pentru noi, la Asociația Română de Energie Eoliană și Renew Acad, pe primul loc este educația și ei trebuie să conștientizeze, iar noi încercăm să îi ajutăm, să fie educați și să își propună un viitor fără bariere. Energia curată este unul dintre dezideratele noastre, iar noi vrem să susținem cât mai mult acești copii, care sunt viitorul nostru”, a spus Sebastian Enache, Asociația Română de Energie Eoliană.
Dar copiii aceștia nu au fost întâmplător aleși, ci ei au ajuns să fie vizitați de oaspeți, pentru că Michael Melczer, cel care reprezintă Renew Acad în Valea Jiului a făcut școala chiar aici. „E principalul motiv pentru care am venit aici, la Lonea. Cu 50 de ani în urmă, exact, am început școala aici și e o bucurie pentru mine să revin aici”, a precizat și Michael Melczer, reprezentant al Renew Acad în Valea Jiului.
Întreaga comunitate a fost încântată de venirea lui Moș Crăciun cu cadouri și primarul însuși le-a mulțumit celor ce au făcut o astfel de bucurie copiilor. „Nu vreau decât să le mulțumesc celor ce au venit azi aici și nu în ultimul rând, domnului Michael Melczer, care a fost inițiatorul acestei acțiuni. Dumnealor au ales școala nr 2 și mă bucur că, pentru ei a venit moșul în alt fel. M-a impresionat ce le-a zis copiilor domnul Sebastian Enache, și anume, că urmează să învățăm noi meserii. Deci timpurile se schimbă și meseriile pe care le cunoșteau bunici și părinții noștri devin istorie, iar ei vor trebui să învețe lucruri noi și ei produc energie verde”, a adăugat Vasile Jurca,
primarul orașului Petrila.
Proiectul Renew Acad atrage sute de tineri și nu doar tineri, care doresc să se recalifice în domeniul energiei verzi. Este o meserie de viitor, așa cum au aflat și cei mici, dar despre care ei, când vor fi mari, vor ști, cu siguranță, mult mai mult.
Diana Mitrache