M inistrul Sănătății Alexandru Rafila a agreat ideea de a elabora, împreună cu specialiștii de la INCD INSEMEX Petroșani, un ghid pentru secțiile ATI. Ideea a pornit de la Petroșani încă de acum un an, de la primele incendii ce s-au soldat cu morți în secțiile de terapie intensivă, dar abia acum a venit și un răspuns oficial.
Este nevoie ca în secțiile de terapie intensivă, toți oamenii să știe că acum sunt instalații ce amplifică fluxul de oxigen și că se impun noi măsuri de protecție. Toate au rezultat, după ce INCD INSEMEX Petroșani a expertizat incendiile soldate cu pierderi de vieți omenești și acum ministrul Alexandru Rafila și-a exprimat acordul pentru această colaborare. În scrisoarea adresată experților de la INCD INESEMEX Petroșani, care au intenția de a pune la dispoziție capacitatea tehnică și resursa umană, ministrul Rafila spune că este gata să colaboreze pentru elaborarea unui ghid, prin care să se stipuleze cum trebuie verificate instalațiile, când, de către cine și cum trebuie exploatate ele, așa încât să fie diminuat riscul de explozii.
Sunt nu mai puțin de 3 evenimente tragice doar în anul trecut, care au avut loc pe secțiile de terapie intensivă, iar toate s-au produs din cauza concentrației mari de oxigen, dar și a condițiilor din spitalele noastre Șapte oameni au murit în secția de terapie intensivă a spitalului din Constanța, 12 victime au fost și la Piatra Neamț, iar la Spitalul Matei Balș au fost 16 victime.
Diana Mitrache