O delegatie a Sindicatului Muntele pleacã la Bucuresti ca sã discute, punctual, protocolul pe care protestatarii l-au încheiat luni seara. Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele, sustine cã va pleca, alãturi de cei doi sindicalisti care au stat în greva foamei, ca sã parafeze întelegerea încheiatã în urma protestelor de la Petrosani si Lupeni.

„Miercuri  va avea loc Consiliul de Administratie al CEH, unde se vor discuta toate revendicãrile cerute  pe parcursul protestului început la Lupeni. Apoi vom avea o întâlnire joi, la Camera de Industrie, pe problemele CEH”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele, dupã încheierea protestului extrem din sediul CEH, iar cei doi grevisti, Vasile Pãduraru si  Dorin Vezure au plecat acasã.

Grevele s-au încheiat, pentru cã minerii au înteles cã este nevoie de ei pe piata energeticã a României, în aceste zile geroase, dar spun cã nu renuntã la ideea de a schimba conducerea celui mai mare agent economic al judetului nostru.

„Cerem demisia sau demiterea conducerii în continuare, având în vedere situatia gravã în care ne aflãm si pentru care, noi considerãm cã, cei care conduc sunt responsabili”, a mai adãugat Darius Câmpean.

Timp de o sãptãmânã, în Valea Jiului au avut loc ample proteste ce au izbucnit initial la Lupeni, pentru cã minerii nu au mai avut materiale cu care sã lucreze si nici încredere în ziua de mâine. Trei sindicalisti de la Muntele au intrat în greva foamei si abia marti dimineatã au întrerupt protestul, iar lor li s-au alãturat, sãptãmâna trecutã, la Mintia alti 15 energeticieni, care au renuntat la protest vinerea trecutã. Necesarul de energie electricã a impus suplimentarea grupurilor de la Turceni, Rovinari si s-a pornit si grupul de la Mintia, ce apartine de CEH, a cãrui capacitate este de 150 MW.

Diana Mitrache