Minerii de la Lupeni protesteaza in curtea CEH

Minerii din schimbul intai de la mina Lupeni nu au intrat astazi in subteran, ci s-au adunat in curtea CEH unde solicita demisia conducerii. Opt mineri, dintre care trei lideri de sindicat din Valea Jiului au intrat in greva nemultumiti ca nu mai au cu ce lucra in subteran. Acestia sustin ca au recurs la aceasta forma de protest deoarece s-au saturat sa fie ignorati, ori amenintati de actuala conducere a complexului. Si la termocentrala Mintia 15 energeticieni au intrat in greva foamei.

 

Protestatarii au mai multe revendicari printre care solicita demiterea conducerii CEH, aprovizionarea cu materiale pentru continuarea activitatii in conditii normale, anularea decizie cu privire la intreruperea temporara a activitatii, ori respectarea ccm. Oamenii spun ca s-au saturat sa fie ignorati si, mai nou, amenintati de actualul director general adjunct al CEH.  Vasile Paduraru, unul dintre cei trei lideri aflati in greva foamei spune ca nu vor renunta  pâna ce nu va fi demisa conducerea CEH. Minerii de la Lupeni au intrerupt de miercuri activitatea de productie si au cerut demisia conducerii CEH pe care o acuza ca le risca viata trimitându-i in subteran fara sa le asigure un minim necesar de echipamente de lucru. Schimbul intai de la mina Lupeni, aproximativ 100 de persoane a plecat in aceasta dimineata inspre Petrosani, si protesteaza la sediul CEH. Minerii ii asteapta si pe colegii lor de la celelalte unitati miniere sa li se alature. Oamenii spera ca cineva din conducerea Complexului Energetic Hunedoara sa le spuna care va fi viitorul unitatii miniere. Mina Lupeni a fost inclusa intr-un program de inchidere, alaturi de mina Lonea. Si la termocentrala Mintia situatia este tensionata, iar 15 energeticieni sunt in greva foamei nemultumiti de deciziile actualei conduceri a CEH.

Diana Mitrache

 

12 comentarii la „Minerii de la Lupeni protesteaza in curtea CEH

 • 5 ianuarie 2017 la 11:02
  Permalink

  Darius vrea capul lui Nica ,manevre pt. ca au fost scosi de pe tabelul de ,,asistenti sociali” harnicii de la sindicat.Cand au fost marite salariile la TESA ,iar minerilor NU ,ei au mers pe burta ,cand au fost disponibilizati mineri iar sefii NU au fost in concedii.

 • 5 ianuarie 2017 la 11:02
  Permalink

  Darius vrea capul lui Nica ,manevre pt. ca au fost scosi de pe tabelul de ,,asistenti sociali” harnicii de la sindicat.Cand au fost marite salariile la TESA ,iar minerilor NU ,ei au mers pe burta ,cand au fost disponibilizati mineri iar sefii NU au fost in concedii.

 • 5 ianuarie 2017 la 11:12
  Permalink

  pe cine intereseaza ca buhaii astia sunt in greva foamei ei oricum sunt cu sacii n caruta dupa pensionare se pot angaja linistiti la teatru sunt actori superbuni si inca o chestie CORB LA CORB NU SCOATE OCHII impreuna si au umplut buzunarele ani de zile certurile astea sunt de ochii lumi

 • 5 ianuarie 2017 la 11:44
  Permalink

  Oricum Nica a umplut sediul de scutieri sa ne dea pe cocoasa. Cat tupeu are Nica asta. Nu cedati nimic. Nu mai acceptati minciunile si manipularile acestei conduceri. Le tremura chilotii de frica la golanii astia din conducere.

 • 5 ianuarie 2017 la 11:49
  Permalink

  Domnul senator PSD , Cristian Resmerita trebuie sa intervina la guvern in salvarea mineritului vai jiului (investiti la EM Livezeni , EM Vulcan si cei 4% cat a mai ramas de investit la Termocentrala Paroseni) . Sa se schimbe tevile de TERMOFICARE de Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor pentru ca TERMOFICAREA din valea jiului sa fie rentabila . Valea jiului este o zona saraca fara suprafete arabile , locuri de munca nu sau creat dar sau tot inchis MINE . Asa putem spune si noi cetateni Romaniei ca guvernul nu este rentabil de peste 25 de ani cetateni romani sunt saraci iar vesnici filozofi pilosi functionari din ministere care sunt platiti REGESTE din bani nostri publici sa intre in SOMAJ iar ROMANIA sa fie condusa de la BRUXELLES .

 • 5 ianuarie 2017 la 12:03
  Permalink

  Acum vor scrie comentari sub diferite nume cei care sterg la fund (meserie de slugi) patroni prin tara sau curata WC – urile prin strainatate , ori spala la fund (astai meseria de dupa revolutie) babe si mosnegi prin strainatate si spun ca sunt mari barosani (vin in tara cu o masina la mana a 4 veche de 10 ani) si le miroase mainele a rahat . Se vede la TV cum ne fac de rusine in strainatate femei romance prostituate sau romani care cersesc , fura , ….

 • 5 ianuarie 2017 la 12:13
  Permalink

  pleaca Melczer si vine Nica asta se doreste

 • 5 ianuarie 2017 la 12:42
  Permalink

  Cereti ministrului energiei sa demita urgent intregul CA si AGA apoi schimbarea toatala a conducerii CEH. Dupa aceasta faceti curatenie in ograda proprie si schimbati toti sindicalistii. Nu cedati nimic.

 • 5 ianuarie 2017 la 14:36
  Permalink

  Daca va lasati manipulati si prostiti iar de Paduraru si Darius, inseamna ca sunteti o masa de manevra care va meritati soarta. Afara cu tradatoriii si slugile astea de la sindicate in frunte cu Nica.

 • 5 ianuarie 2017 la 18:15
  Permalink

  pana acum ce au fost?crezi ca s-au desteptat?

 • 5 ianuarie 2017 la 19:49
  Permalink

  Dragi mineri, noi care am fost comunisti si acum pesedisti sa cerem guvernului nostru sa salveze mineritul si in plus sa aduca in Valea jiului si suprafete arabile pe cate sa le lucram ca alternativa dupa ce iesim la pensie si nu mai vrem sa ne intoarcem in Moldova si Oltenia, unde sa lucreze si copii nostrii dupa ce se inchid minele. Astfel, mai cu o productie de morcovi, de varza, mai cu un borcan de catina tot o sa ne descurcam, in conditiile in care muntii nostri au fost acaparati de mafia primarilor nostrii pesedisti pe care i-am votat cu mult drag, dupa ce dansii neau oferit mese imbelsugate gratis, ba de revelion, ba de ziua pensionarilor,pe care le-am mancat cu placere. Sa fim uniti si cerem investitii de milioane de euro in minerit. Am zis.

 • 5 ianuarie 2017 la 21:52
  Permalink

  munciti dragi mineri munca voastra e furata , la garaje fura curent ,str preparatie bl f6 vulcan hd

Comentariile sunt închise.