Minerii cer CNH-ului sa nu le mai opreasca cotizatiile pentru sindicat

La Compania Nationala a Huilei de putina vreme exista o practica ce ingradeste dreptul angajatului sa aleaga in ce organizatie sindicala doreste sa activeze.

Mai exact, liderii de sindicat de la Muntele, adica Bebe Nica & Co beneficiaza de un favor din partea actualei conduceri a CNH in sensul in care finantistii din companie retin pe statul de plata un anumit procent din salariul angajatului si in varsa in contul sau conturile sindicalistilor.

Bine, in semn de multumire Nica si locotenentii lui Jurca, Cozma, Temneanu, Domokos si Ciubotaru, au cerut sa le fie micsorate salariile, asta e cu totul o alta poveste ce tine de zicala nicio fapta buna nu ramane nepedepsita!

Sindicalistii cu siguranta se vor apara si vor spune ca dintotdeauna CNH retinea un procent pentru sindicat de la angajat. Lucru adevarat si poate normal pana in momentul in care CNH avea doar un singur sindicat, si anume Liga Sindicatelor Miniere si nu ca in momentul de fata cand peste noapte au rasarit ca ciupercile sindicate peste sindicate. Pentru directorul general al CNH, Constantin Jujan ar fi poate momentul sa-i lase pe toti sindicalistii, cu sindicatele lor, sa-si stranga singuri cotizatiile de la cei care doresc sa le fie membri. Aceasta este si parerea multor mineri care nu ar mai vrea sa le fie oprite diferite sume de bani ca si cum ar fi o obligatie a lor sa fie membri de sindicat la Muntele.

“ Nu este corect sa mi se opreasca acesti bani. Cred ca este chiar ilegal. Eu daca vreau sa dau cuiva bani il caut si ii dau. Asa mi s-ar parea corect”, spune Adrian, miner la EM Livezeni.

“Liderii de sindicat de la Muntele ne-au amenintat ca daca nu ne tinem gura si nu ramanem la ei in sindicat vor face in asa fel incat sa ne fie desfacute contractele de munca si sa ne pierdem locurile de munca.

Oare directorul general Constantin Jujan stie de aceste amenintari ale liderilor de sindicat?”, intreaba si Mircea. “Ma deranjeaza cand aud ca liderii de sindicat si cu oamenii lor

s-au distrat pe la cabane pe banii nostri. Folosesc banii nostri in interesul lor, iar noua ne scot ochii ca se lupta pentru locurile noastre de munca. S-a vazut ce bine s-au luptat. Nu au facut nimic”, declara si Vasile. Reactiile minerilor sunt pe deplin justificate.

Daca unii mineri vor sa le umple conturile  lui Nica, ori lui Jurca ca acestia sa o duca bine merci este problema lor si ar putea sa o faca si personal, dupa ce isi ridica salariul de la bancomat sa treaca pe la sindicat. Dar nu este corect pentru restul minerilor, majoritatea de fapt, care nu sunt de acord sa li se opreasca acesti bani, dar care din bun simt tac din gura. Minerii sunt insa de parere ca directorul general al CNH ar trebui sa intervina si sa faca dreptate.

Marius MITRACHE

Advertisements

13 comentarii la „Minerii cer CNH-ului sa nu le mai opreasca cotizatiile pentru sindicat

 • 15 martie 2012 la 20:50
  Permalink

  Suntem alaturi de sindicatul Muntele (Nica,Domokos,Jurca,Cozma,Ciubotaru,Temneanu,…)de la Confedeatia Meridian ca si ei au fost alaturi de noi mineri, nu cu cei din BNS cu securistul gorjean Pisc Ioan.

 • 16 martie 2012 la 06:46
  Permalink

  @Minerii vj.Jurca,Nica,Temneanu si ceilalti sunt niste mincinosi si hoti.Cine se aseamana se aduna,asa-i?

 • 16 martie 2012 la 06:49
  Permalink

  RUGAM CU TOT RESPECTUL PE DOMNUL JUJAN SA INTERVINA SA NU NE MAI FIE RETINUTA DIN SALAR COTIZATIA LA NICI UN FEL DE SINDICAT. DIN CATE SE STIE FIECARE CETATEAN AL ROMANIEI INCADRAT IN MUNCA ARE DREPTUL SA ADERE LA O STRUCTURA SINDICALA OPTIONAL. NU ESTE OBIGAT DE CATRE NICI UN ANGAJATOR SA PLATEASCA COTIZATIA LA NICI UN SINDICAT,ESTE LIBER FIECARE SA ISI ALEAGA SINGUR CE SINDICAT SA-I REPREZINTE INTERESELE .ATATA TIMP CAT ACEST SINDICAT MUNTELE NE-A TRADAT ASTEPTARILE SI NU S-AU FACUT ALEGERI LIBERE SI DEMOCRATICE LA NICI O UNITATE MINIERA DIN VALE SI S-AU NUMIT SINGURI INTRE EI, VA RUGAM SA NU N-I SE MAI RETINA COTIZATIA LA NICI UN SINDICATT.DE ANI DE ZILE SUNTEM BATAIA DE JOC A ACESTOR LIDERI DE SINDICAT ,AM PIERDUT LOCURI DE MUNCA ,AM PIERDUT DREPRURI DIN C.C.D.M,LUCRAM IN CONDITII DE NEDESCRIS ORICE PROBLEMA AI SI APELEZI LA SINDICAT, LIDERII DE SINDICAT NE TRATEAZA CA PE NISTE SCLAVI CU AMENINTARI SI REPRESIUNI.DACA FIECARE MINER AR PLATI DIN MANA COTIZATIA LA SINDICAT ATUNCI SI LIDERII DE SINDICAT SI-AR DA MAI MULT INTERESUL PT EI PT A PUTEA AVEA CAT MAI MULTI MEMBRII SI PT A PUTEA FI REPREZENTATIVI.

 • 16 martie 2012 la 07:55
  Permalink

  Catre Minerii vaii jiului : sa stiti ca Popescu Meridian este un securist mult mai mare decat Pisc de la BNS

 • 16 martie 2012 la 08:12
  Permalink

  In urma discutiilor de ieri de la MECMA, a reprezentantilor Federatiei Nationale a Muncii si Uniunea Nationala a Muncii Valea Jiului cu dir. gen. Gaman si cu ministrul Bode a reiesit ca impartirea tichetelor cadou a ramas la latitudinea celor de la Muntele si a CNH… Astfel ca, tichetele tuturor angajatilor ( inclusiv ale celor de la suprafata ) pentru tot anul 2012 au fost impartite doar subteranului pentru cateva luni, pana in iunie 2012, incalcand prevederile art. 133, aliniat (1) punctul (a) din Legea 62/2011 si realizand o discriminare pe criterii socio-profesionale si de apartenenta sindicala…
  In concluzie, cei de la Muntele, isi continua seria de ilegalitati… la care se adauga acele amenintari de care se vorbeste in articol, amenintari de care au avut parte si membrii Departamentului Vlad Tepes EM Lupeni din cadrul SMLVJ-2008 din partea lui Nica si ai acolitilor acestuia. Unele amenintari fiind urmate si de masuri represive ca transferarea acestora la sectorul 3 EM Lupeni…

 • 16 martie 2012 la 08:16
  Permalink

  Pentru tembelul „Minerii Vaii Jiului”:
  Exceptand punctuatia si exprimarea, se scrie „Confederatia” si nu „Confedeatia” si „alaturi de noi, minerii,…” si nu „alaturi de noi mineri…”, pupincurist si analfabet ce esti….

 • 16 martie 2012 la 08:25
  Permalink

  Ce lege din tara asta le da dreptul liderilor de sindicat de la muntele sa fie platiti subteran si sa nu presteze nici macar un sut ,si pe deaspra sa fie platiti si cu indemnizatii de sute de milioane de la sindicatul unde s-au numit singuri fara sa fie alesi .munca sindicala se face dupa program daca nu le convine sa plece ca oricum nu au facut nimic pt noi .nu mai vrem sa platim cotizatii la acesti hoti de la muntele pana nu se fac alegeri la sindicat.

 • 16 martie 2012 la 12:12
  Permalink

  moldovean prost esti ba minerii vai jiului

 • 16 martie 2012 la 15:51
  Permalink

  Ma bucur, totusi, ca minerii au inceput sa se trezeasca si ca vor lideri alesi de ei si nu autoimpusi..

  NOROC BUN!

 • 16 martie 2012 la 18:50
  Permalink

  : STOP PRIVATIZARI DOMENILOR STRATEGICE, STOP JAFULUI! Pentru realizarea acestui deziderat,ALIANTA ROMANILOR DE PRETUTINDENI ORANIZATIE APOLITICA, invita la începutul luni Mai, minerii din Bazinul carbonifer al Vai Jiului si al Olteniei la un miting de protest, ce se va desf??ura la Târgu Jiu, care va avea ca scop NATIONALIZAREA DOMENILOR STRATEGICE ALE ROMANIEI si tragerea la r?spundere penala a celor vinova?i de situa?ia dezastruoasa in care ne aflam cu to?ii.

  http://www.aliantaromanilordepretutindeni.ro

  e-mail: aliantaromanilordepretutindeni@yahoo.com

 • 16 martie 2012 la 19:50
  Permalink

  Cojman Valter este cel mai mare puturos pe care la avut Valea Jiului.

 • 17 martie 2012 la 07:13
  Permalink

  Intrebati conducerea CNH pe ce baza legala ne retine din salar cotizatia la sindicat fara a avea consimntamantul fiecurui angajat din moment ce nu s-au facut alegeri la sindicat cum isi permit acesti lideri sa isi insuseasca acesti bani din cotizatii si sa nu dea socoteala nimanui cum se cheltuiesc este un abuz grosolan si o incalcare grava a drepturilor omului,rugam organele in drept sa se autosesizeze!

Comentariile sunt închise.