M inele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara vor fi păzite cu arme letale. Asta dacă va exista o societate de profil care să se prezinte la licitația organizată de societatea energetică.

În acest sens a fost scos la licitație contractul de ”Servicii de pază armată cu armă neletală a obiectivelor, bunurilor şi valorilor la Sucursalele Prestserv Petrosani – LFI Vulcan și Exploatarea Minieră Lonea”. 302.632 de lei este valoarea contractului.
”Servicii de pază armată cu armă neletală a obiectivelor, bunurilor şi valorilor la Sucursalele Prestserv Petrosani – LFI Vulcan și Exploatarea Minieră Lonea Conform prevederilor caietului de sarcini nr.13.562/1/15.11.2021: numarul de posturi de paza armata cu arma neletala /obiectiv este mentionat in anexa 1 la caietul de sarcini: – Pentru Sucursala Prestserv Petrosani -LFI Vulcan (Coroiesti) : 2 posturi cu un program de 24/24h – Pentru Sucursala Exploatarea Minieră Lonea : 1 post cu un program de la ora 900 – 1700se asigură paza convoaielor încărcate cu cărbune de la EM Lonea la punctul de încarcare al sucursalei EM Lonea 2 posturi cu un program de la ora 900 – 1700 si 2200 -0600 se asigură paza fluxului de transport la punctul de încarcare Petrila al sucursalei EM Lonea Asigurarea pazei unitatilor economice este obligatorie si se realizeaza in baza art. 2, alin. (1) din Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor”, arată documentul.
Ofertele pot fi depuse până în data de 25 ianuarie, iar contractul are o valabilitate de 6 luni.
Monika BACIU