Mai multe echipamente şi medicamente au ajuns la Deva şi conducerea spitalului, considerat unul dintre cele afectate acum în România de pandemia generată de COVID, dar şi de managementul defectuos, a luat primele măsuri.
Personalul este testat şi se va face în cel mai scurt timp trierea celor ce lucrează acolo, unii urmând să intre în carantină în hoteluri puse la dispoziţie. Asta, pentru ca să nu existe riscul niciunei îmbolnăviri.
„Eu cred că disciplina e cuvântul la zi. Am avut o întâlnire la care a participat prefectul judeţului, Vasilică Potecă, preşedintele CJH Mircea Bobora şi comandantul acestui spital Locotenent Colonel, medic Constantin Vlase şi acolo pot spune că se face dezinfecţia. Vineri sau sâmbătă va ieşi spitalul din carantină, iar personalul medical care a fost în carantină, va fi triat. Unii vor merge în izolare acasă, dacă sunt sănătoşi, iar ceilalţi vor fi cazaţi în unităţile hoteliere, fiindcă  trebuie să ne gândim ca să nu se pună problema să îmbolnăvească şi familiile lor”, a spus Costel Avram, administrator public al judeţului Hunedoara.
„La spitalul din Deva, în acest moment nu există circuite, iar dacă există, nu sunt respectate. Avem de făcut o muncă, ce trebuie să înceapă cu personalul medical”, a spus, în timpul vizitei la Deva, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, iar testarea personalului a început deja.
„Testarea va începe cu prioritate la personalul medical. La Cluj vor merge testele, aşa cum a zis ministrul Sănătăţii. Asta ca, în timp de maxim 48 de ore, să vină rezultatele, că noi trebuie să ştim care este personalul cu care vom lucra de acum încolo. Discuţia deja a avut loc între noua conducere militară, cu medicii şi personalul medical şi cred că lucrurile intră pe făgaşul normal”, a mai adăugat administratorul Costel Avram.
Până la vizita ministrului Nelu Tătaru, la Spitalul Judeţean din Deva erau internaţi 111 pacienţi, din care 85 confirmaţi pozitiv. ltimele date ce au fost făcute publice arată că în Hunedoara sunt 212 cazuri confirmate de COVID-19 pozitiv, în timp ce, la nivel naţional, 229 de oameni au murit.  oar în ultimele 24 de ore au fost confirmate 441 de noi cazuri de îmbolnăvire şi 178 de pacienţi sunt în stare gravă pe secţiile ATI din mai multe spitale din ţară,
Diana Mitrache