Cu o istorie ce se întinde pe mii de ani, Muzeul de Arheologie Sarmizegetusa este o comoară culturală ce te transportă în lumea fascinantă a arheologiei romane. Acest muzeu impresionant găzduiește o colecție bogată de artefacte și descoperiri arheologice ce dezvăluie secretele unei epoci îndepărtate.

”Muzeul de Arheologie Sarmizegetusa, o impresionantă colecție de arheologie romană unde pot fi admirate: echipamente militare, monumente epigrafice și sculpturale, mozaicuri, fragmente de pictură murală, arme, argintărie, obiecte din bronz, os, ceramică, sticlă, monede și chiar jocurile care se jucau în acea vreme. Toate acestea au fost descoperite în situl arheologic aflat vis-a-vis de muzeu”, arată cei de la Go Hunedoara.
Cei vizitatori au privilegiul de a admira o varietate de artefacte istorice, precum echipamente militare ce evocă măreția legiunilor romane, monumente epigrafice și sculpturale care păstrează amintiri ale unor evenimente și personalități importante, mozaicuri impresionante ce surprind arta și rafinamentul vremurilor trecute, fragmente de pictură murală care aduc la viață atmosfera locurilor în care erau expuse, arme ce aruncă lumina asupra tehnologiei și a strategiilor militare din acea epocă, argintărie prețioasă ce reflectă bogăția și estetica vremurilor de altădată, obiecte din bronz, os, ceramică și sticlă ce dezvăluie viața cotidiană a locuitorilor din acea perioadă, monede ce oferă o perspectivă asupra economiei și schimburilor comerciale, dar și jocuri antice care ilustrează modalitățile de divertisment ale acelor timpuri.
Aceste descoperiri impresionante au fost recuperate din situl arheologic aflat vizavi de muzeu, aducând astfel la lumină misterele și istoria antichității romane într-un mod captivant și edificator. Muzeul de Arheologie Sarmizegetusa este o destinație de neratat pentru cei pasionați de istorie și pentru toți cei dornici să descopere bogăția culturală a acestei regiuni cu o moștenire istorică de excepție.
Monika BACIU