Mihael Melczer, fostul director general al Complexului Energetic Hunedoara, revine. Nu în pozitia de director general, ci în cea de membru în cadrul Consiliului de Administratie al societãtii.  Adunarea Generalã a Actionarilor a decis înlocuirea lui Alexandru Prepelitã cu Mihael Melczer. Alexandru Prepelitã a fost numit în CA-ul de la CEH în luna  mai, în locul lui Ringo Dãmureanu. Acum, Mihael Melczer este cel care îi ia locul lui Alexandru Prepelitã. Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Visan, a declarat cã Adunarea Generalã a Actionarilor de la CEH ia aceste decizii.

“Schimbãrile din Consiliul de Administratie sunt apanajul Adunãrii Generale a Actionarilor, ei fac nominalizãrile si propunerile respective. AGA este mandatat de minister pentru aceste schimbãri”, a declarat Doru Visan, secretarul de stat în Ministerul Energiei. Stamin Purcaru, presedintele Consiliului de Administratie al CEH, sustine cã numirea lui Mihael Melczer este una de bun augur.  “Nu stiam cã a fost numit domnul Melczer. E decizia domnului ministru si nu poate fi decât favorabilã si competentã. Dânsul a analizat si stie de ce a decis, pentru cã numirea în Consiliul de Administratie este atributul actionarului”, a declarat Stamin Purcaru, presedintele Consiliului de Administratie al CEH.  Este de notorietate faptul cã relatia dintre Melczer si Purcaru a fost una tensionatã, însã acesta sustine cã subiectele de tip cancan nu vor afecta relatia profesionalã, în interesul societãtii.

“Vã asigur cã între mine si Mihai (Mihael Melczer-n.r.) nu este nicio problemã. Eu întotdeauna am avut o relatie deschisã cu Mihai si nu sunt probleme, din punctul meu de vedere. Am colaborat cât am putut cu Mihai si o sã colaborez si în continuare. Din punctul meu de vedere el este un plus vizavi  de situatia în care cunoaste problemele din companie si nu trebuie sã se informeze. E o miscare foarte bunã”, a mai subliniat Stamin Purcaru. Stamin Purcaru, “vocea reprezentativã” a Consiliului de Administratie a fost cel care a propus ca mandatul lui Mihael Melczer în fruntea conducerii societãtii sã nu fie prelungit.

Noul membru al CA, Mihael Melczer, sustine ca va semnala orice fel de derapaje care au leg?tura cu societatea. “Voi fi un administrator-jucator. Orice administrator trebuie sa aiba o imagine exacta a ceea ce este in firma”, a declarat Mihael Melczer, membru in CA al CEH

Monika BACIU