L icitația organizată pentru masa caldă a copiilor este gata. De duminică s-au stabilit câștigătorii, dar, spun primarii care au organizat acest lucru, acum sunt așteptate contestațiile. În Valea Jiului 3 școli au un astfel de program.

Programul prin care copiii primesc o masă caldă la școală este valabil în școlile din Uricani, la Liceul Tehnologic Retezat, la Petroșani la Colegiul tehnic „Dimitrie Leonida” și structura aferentă Școlii nr 2 din Colonie și la Aninoasa, la Școala Sfânta Varvara.
„Regăsim pe lista unităților de învățământ cuprinse în acest program, 11 școli din județul Hunedoara, din 11 UAT-uri. Vorbim de peste 4.000 de elevi, care, în perioada următoare, vor beneficia de masa caldă”, spune Maria Ștefănie, inspector general școlar IȘJ Hunedoara.
Primarii spun că licitațiile au fost adjudecată și că astfel de mese calde mai primesc și elevii din Hunedoara, Orăștie, Brad, Călan, Sântămprie Orlea, Petros, ori Ilia, sau Geoagiu, dar că există și posibilitatea ca licitațiile să fie contestate.
Spre exemplu, la Uricani a câștigat, pentru prețul mai bun, o firmă din alt județ. Așa că Dănuț Buhăescu spune că e posibil ca licitația să fie contestată și să nu primeze doar suma alocată, ci și distanța de la care va fi adusă hrana caldă.
Programul-pilot este valabil pentru elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar din țară, iar pentru asta a fost alocată suma de 133.441 mii lei.
Diana Mitrache