Maraton de vaccinare la Petroșani. [ Ce vaccin preferă oamenii? ]

T imp de trei zile, la Petroșani, au venit oamenii care au dorit să se imunizeze, la sala polivalentă. Aici a fost organizat un adevărat maraton, iar sala a fost, încă de la început, plină. Cei mai mulți, însă, așa cum ne-au mărturisit medicii, au preferat vaccinul de la Johnson&Jonhnson, că e doar într-o doză.

Sala polivalentă de la Petroșani a fost plină ca la orice competiție de mare anvergură, dar, de această dată, cu oameni care au ales să se vaccineze. Cei mai mulți au fost la doza 3, dar au venit și oameni care au ales acum să se imunizeze, dacă tot le-a ieșit în drum această oportunitate și au ales vaccinul de la Johnson, care se face într-o singură doză. Iar unii au venit doar să se informeze. „Am luat doar informații azi, că urmează să fac cea de a treia doză. Voi face în 27 noiembrie”, a spus unul dintre cei ce a venit vineri dimineață.
„E a treia doză. Am ales să vin aici, că sunt din Petroșani. Întâi am mers la spital, dar am aflat că aici trebuie să facem”, a precizat un domn ce tocmai s-a imunizat.
„Am venit la rude și nu m-au lăsat până nu mi-am făcut vaccinul. Mă simt extraordinar”, ne-a spus și o doamnă din Gorj.

„Am ales Pfizer. A treia doză și suntem bine. Eu sunt în siguranță”, a vorbit în numele ei și al soțului, o altă doamnă, care s-a imunizat la Sala Polivalentă din Petroșani.
„Părinții m-au trimis să mă vaccinez. Am zis, așa cum spun toți, să nu pun în pericol și alte vieți. Am încredere în vaccin și eu fac azi prima doză”, ne-a spus un tânăr licean.
„E prima doză și am ales Pfizer. Așa a făcut și soția mea. Eu am avut ceva probleme de sănătate și abia acum am zis că pot să mă vaccinez, că am fost și plecat din localitate”, a mai adăugat unul dintre cei ce abia acum și-a făcut timp de vaccin.
Maratonul vaccinării a ajuns la Petroșani, Deva și Hunedoara și cei de la DSP speră ca lumea să înțeleagă rolul acestei imunizări. „Am venit să ne asigurăm tot sprijinul față de efortul depus de autorități în realizarea acestor evenimente. Doar că aș dori să le spun tuturor că, indiferent ce efort am face noi, dacă cetățenii nu sunt responsabili și nu realizează că singura soluție să scăpăm de această pandemie este vaccinarea, nu mai putem face mare lucru. Acum, să zicem așa, mingea este cumva în terenul cetățenilor. Noi ne dorim să vină la vaccin în număr cât mai mare”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
Județul Hunedoara se plasează pe poziția 14, una de mijloc, la nivel național, în topul vaccinărilor, iar aceste maratoane aduc medicii și asistenții în zonele aglomerate, ca oamenii să se decidă să se imunizeze.
Diana Mitrache