A fost o zi plina la Lupeni. Primaria si Consiliul Local al municipiului Lupeni au derulat o serie de actiuni dedicate sportivilor, cuplurilor, dar si intregii comunitati.

Ziua a inceput in familie. Au fost premiate cuplurile care au aniversat 50 de ani de casnicie.

“Este o bucurie pentru noi sa fim alaturi de dumneavoastra, de cuplurile care ati aniversat 50 de ani de casnicie. Pentru noi, sunteti un model de viata demn de urmat. Ma bucur ca, acum, in preajma Craciunului am reusit sa fim impreuna, sa inchinam un pahar cu sampanie”, le-a spus Lucian Resmerita, cuplurilor de aur.

Gala de excelenta a sportivilor din municipiul Lupeni i-a adus laolalta pe toti sportivii cu care municipalitatea se mandreste.

“Medaliile obtinute la competitiile sportive nu fac altceva decat sa demonstreze ca toate orele de munca petrecute in sala de antrenament au dat roade, iar pentru noi, pentru administratia locala este o mandrie sa va avem aici, alaturi. Nu puteati obtine performante fara munca sI disciplina, iar practicarea oricarui sport necesita aceste calitati. tocmai de aceea, suntem bucurosi sa va avem alaturi, la gala de excelenta a sportivilor din municipiul Lupeni”, a mai spus sursa citata.

Valea Jiului abunda de obiceiuri strabune. Sarbatoarea Craciunului este cea mai incarcata de asemenea traditii care fac din zona noastra o adevarata vatra traditionala. Astfel, tot astazi s-a organizat si “Festivalul Crailor”.

„Tinand cont de obiceiurile si traditiile nationale, dar si de cele locale organizate cu prilejul sarbatorilor de iarna, si in mod special a Craciunului, in municipiul Lupeni se doreste continuarea traditiei organizarii concursului de colinde “Festivalul Crailor”. In zona Vaii Jiului, obiceiul Crailor este unul dintre obiceiurile marcante, iar in municipiul Lupeni, cu ocazia Craciunului sunt foarte multe astfel de echipe care sustin acest obicei stravechi, de aceea suntem incantati sa va avem alaturi de noi”, a spus Lucian Resmerita.

Monika BACIU