Mama criminalã, îndoliatã din nou

Femeia care si-a ucis cei 3 copii, dupã ce i-a închis în casã si le-a aprins o lumînare, încã nu a fost încarceratã. Ea a venit marti dimineatã la Judecãtoria din Petrosani, cu mandat de aducere si a cerut termen ca sã îsi angajeze un avocat. Asta pentru cã are de ispãsit 100 de ore de muncã, însã, nu s-a sinchisit, mai ales cã acum spune cã i-a murit si sotul.

Alina Nadia Ardeleanu a fost adusã marti dimineatã la Judecãtoria din Petrosani, unde a fost chematã într-un dosar în care este acuzatã cã a maltratat un minor, în casa sa. Asta s-a întâmplat înainte ca cei trei copii ai sãi sã ardã de vii în casa pe care a încuiat-o bine, în momentul în care a plecat sã bea pânã nu a mai putut sã se miste. Acum, însã, cautã sã înduplece instanta, motivând cã nu a efectuat munca în folosul comunitãtii, fiindcã i-a murit sotul si este îndoliatã din nou. Între timp, însã, s-a ales si cu avocat. „În prezent este trimisã în judecatã pentru revocarea suspendãrii. Ea  a fost condamnatã la doi ani cu suspendare si obligatã sã presteze 100 de zile de muncã în folosul comunitãtii. Din motive pe care numai ea le stie, nu a prestat aceastã muncã si atunci Serviciul de Executãri Penale a dispus sã fie revocatã mãsura suspendãrii care i-a fost aplicatã si, bineînteles, sã se dispunã ca atare”, a declarat Ion Vãduva, avocatul femeii.

Femeia a chinuit si maltratat un copil de 7 ani, cãruia i-a introdus ardei iute în anus, pentru cã l-a bãnuit cã i-a lovit fetele. Acum, însã, femeia asteaptã sã fie trimisã în judecatã si pentru uciderea copiilor sãi, care au murit arsi de vii în apartamentul de la ultimul etaj. „Dosarul este în stare de instrumentare la organul de cercetare penalã. Nu este finalizat”, a mai mentionat Ion Vãduva, avocatul femeii. Pânã în 10 mai, când a fost stabilit un nou termen în dosarul în care este acuzatã de siluirea unui minor, Alina Ardeleanu este liberã si urmeazã chiar sã i se facã o anchetã socialã acasã, însã, acum locuieste singurã, dupã ce sotul sãu a decedat.

 

Si-a lãsat copiii în flãcãri

În 11 iunie, procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara au retinut-o pe Alina Ardeleanu pentru omor calificat. ”Din cercetãrile efectuate pânã în prezent au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilã cã, în seara de 7 iunie 2015, în jurul orelor 21,30 – 22,00, inculpata a asezat o lumânare aprinsã pe un plan neregulat din material textil usor inflamabil, într-un echilibru precar, respectiv pe spãtarul unui coltar situat lângã patul în care dormeau cei trei copii ai sãi, cu vârste cuprinse între 1 an si 10 ani, prevãzând posibilitatea rãsturnãrii acesteia si a aprinderii materialului textil al coltarului pe care era asezatã lumânarea si implicit al declansãrii unui incendiu la iesirea din camera respectivã, care elimina posibilitatea copiilor de a pãrãsi încãperea incendiatã în care dormeau, acceptând posibilitatea suprimãrii vietii acestora urmare a incendiului declansat, dupã care a pãrãsit locuinta”, a spus procurorul Mirela Negrutiu, purtãtoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara.

De asemenea, din probele administrate rezultã cã Alina Ardeleanu a pãtruns în apartamentul incendiat, constatând amploarea acestuia dar nu a sesizat vreo persoanã pentru stingerea incendiului si salvarea copiilor.

 

Alti doi copii, ucisi

Dramele s-au tinut lant de aceastã femeie, pentru cã, în urmã cu 13 ani, un fost iubit al ei i-a ucis doi copii: un bãietel de sapte luni si o fetitã de doi ani. Anchetatorii au stabilit atunci cã bãrbatul a rãmas singur cu bebelusul si, dupã ce a bãut bine, l-a ucis, lovindu-l de mai multe ori în cap cu sticla de lapte. Anchetatorii au descoperit si alte urme de violentã pe trupul copilului, inclusiv în zona gâtului.

De asemenea, au stabilit cã iubitul femeii i-a strangulat si fata în vârstã de doi ani, pe care cei doi au îngropat-o apoi în albia unui pârâu secat, din apropierea casei în care locuiau atunci. Autorul celor douã crime a murit în închisoare. Femeia mai are acumn o fatã, care a scãpat de calvarul în care au trãit si ceilalti frati ai sãi, pentru cã s-a mutat la o rudã si nici acum nu locuieste cu mama sa.

Diana Mitrache

Advertisements