A proape 26.000 de lei au strâns cadrele didactice și copiii de la Școala nr 3 din Lupeni. Au vâțndut produse realizate de ei, dulciuri coapte în casă, sucuri preparate pe loc și au îndemnat lumea să participe la un spectacol
cartitabil, așa că acum vor avea posibilitatea să participe la ore într-un spațiu ce va fi creat în curtea școlii.

O acțiune fără precedent a avut loc la Lupeni, unde luni, toți copiii, alătuiri de părinți, bunici și cunoscuți au venit în curtea școlii să strângă bani. Și au reușit, acțiunea fiind una de execepție așa cum o numesc acum, la final, cei de la școală. „Suma totală, adunată în urma unei zile magice, cea de luni, este de 25.749 de lei și, cu banii aceștia ne vom împlini visul de a avea un spațiu de învățare în curtea școlii”, a spus Elena Budelecan, directoarea Școlii Gimnaziale nr 3 Lupeni.
Proiectul este realizat la nivel național și organizația Narda, de pe platforma HartaEdu.ro, va dubla această sumă, așa încât, la final să existe în curtea școlii un spațiu perfect pentru desfășurarea anumitor ore în curtea școlii. „Vom Demara deja lucrările pentru
construirea structurii de elemn, urmând să vedem care va fi mecanismul de finanțare din partea asociației. Va fi un foișor de lemn cu niște plante ornamentale, cu leagăne, cumva să fie clar că este un spațiu de învățare altfel”, a mai precizat directoarea școlii din Lupeni.
Acțiunea, prima de acest fel din ultimii ani, arată că școala este mereu o prioritate și că toată lumea este de acord ca micuții să aibă condiții cât mai atractive la școală. Iar proiectul „Fii eroul școlii” este oricând și pentru oricare școală, unul de urmat.
Diana Mitrache