Autoritățiile locale de la Lupeni continuă să dezvolte localitatea. Pentru că educația este un factor important în dezvoltarea unei persoane și implicit a unei urbe, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, pune pe primul loc instituțiile de învățământ de pe raza localității.

Dacă la unele școli lucrările de modernizare s-au finalizat, în ceea ce privește grădinița din Cartierul Tineretului lucrările au ajuns la 80%.
”Investim în toate instituțiile de învățămant din municipiul Lupeni! Lucrările la grădinița din Cartierul Tineretului sunt realizate în proporție de 80%. Urmează să montăm tarchetul, liftul, scările exterioare și mobilierul. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene”, arată Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.
Municipalitatea de la Lupeni derulează proiecte de modernizare a tuturor unităților de învățământ. Unele sunt rehabilitate cu ajutorul fondurilor europene, iar pentru altele sursa de finanțare o constituie bugetul local.

Investiții în echipamente de curățenie

Odată cu încălzirea vremii au debutat și acțiunile edilitar-gospodărești. La Lupeni a început curățenia de primăvară, iar potrivit lui Lucian Resmeriță, primarul localității, în acest an echipele de muncitori vor fi mult mai eficiente.
S-au achiziționat încă patru utilaje pentru efectuarea curățeniei. Acestea sunt noi și performante.
Principalele intervenții presupun curățarea rigolelor, greblarea spațiilor verzi, măturarea, ridicarea și evacuarea deșeurilor. Acțiunile se vor derula zilnic.
Monika BACIU