Stadiul lucrărilor de restaurare a Castelului Nopcsa a fost verificat de preşedintele CJ Mircea Bobora şi administratorul public, Costel Avram, care s-au deplasat în comuna Sântămărie Orlea pentru a avea o întâlnire cu autorităţile locale şi reprezenatanţii constructorului.
În prezent, progresul fizic al lucrărilor este de 38% (lucrările au început în luna octombrie 2019), iar progresul financiar – 18%. Interesul pentru derularea acestui proiect integrat strategiei locale de dezvoltare economico-socială, furnizând repere pentru atragerea de investiţii în zonă, valorificarea forţei de muncă disponibilă, a potenţialului turistic pe coordonate de ecoturism, agroturism şi turism rural sau de aventură, a factorilor de mediu şi relief.
Obiectivul general al proiectului este recuperarea şi valorizarea patrimoniului material, imaterial şi promovarea acestuia în context regional şi european.
Valoarea totală a proiectului este de 9,1 milioane de lei, iar fondurile sunt asigurate printr-un proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2.