Stațiunea montană Straja a fost prima din țară unde s-a putut schia. Regulile sanitare au foist respectate în stațiunea montană.
Mai mult decât atât, în munte au fost montate indicatoare cu regulile care trebuie respectate de turiștii care aleg Straja ca destinație turistică. În momentul de față, în Straja se paote schia pe două pârtii. Tunurile de zăpadă funcționează la capacitate maximă asta și datorită temperaturilor scăzute care favorizează formarea unui strat de zăpadă sufficient de consistent pentru a putea fi practicate sporturile de iarnă. Autoritățile locale de la Lupeni conlucrează într-un mod efficient și vizibil cu cabanierii din munte și cu administratorii domeniului schiabil. Sute de turiști au fost în Straja în minivacanța de 1 decembrie.
”A fost o mini-vacanță în care regulile au fost respectate în totalitate, a fost o mini-vacanță în care oamenii și-au dorit foarte mult să ajungă pe pârtii, să se dea cu schiurile, cu sania, să se bucure de zăpada artificială pe care noi am reușit să o facem în stațiunea Straja. Se vede clar că investițiile care au fost făcute în Straja dau rezultate și avem cu ajutorul tunurilor de zăpadă două pârtii foarte bine amenajate. Am avut foarte mulți turiști în Straja. Tot ceea ce înseamă restricțiile impuse de COVID-19 au fost respectate în stațiunea Straja”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Primăria municipiului Lupeni își dorește dezvoltarea domeniului schiabil în stațiunea Straja prin atragerea de fonduri nerambursabile sau guvernamentale în acest sens. O dezvoltare coerentă, bazată pe proiecte viabile așa cum prevede și noul program de traziție, ce se va derula în Valea Jiului și implicit la Lupeni, poate aduce, pe viitor la bugetul local peste un milion de euro.
Cosmin BACIU