Lucian Resmeritã: “Învãtãmântul ar trebui adaptat la nivelul zonelor pe care le avem”

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã, considerã cã sistemul de învãtãmânt ar  trebui sã se plieze la necesitãtile fiecãrei zone.  Dacã acum câtiva ani în Valea Jiului, la licee se pregãteau mineri, acum nu mai existã aceastã  specializare tocmai din cauza restrângerii  acestei activitãti. În schimb, si în Valea Jiului învãtãmântul dual începe sã prindã avânt.
“Sistemul de învãtãmânt e foarte complex. S-a început reînfiintarea scolilor de meserii. Acestea au fost desfiintate din varii motive. Spre exemplu, în Valea Jiului toate clasele care erau pentru minerit, în mod deosebit. Dacã mineritul s-a restrâns s-au desfiintat si clasele. Noi la Grupul Scolar, avem douã clase duale, adicã primesc finantare atât de la minister, cât si de la firmele  private. Este o chestiune foarte bunã de dezvoltare, dar noi, aici în Valea Jiului nu avem nevoie de investitori atât de mari care sã aibã nevoie  în fiecare an de 20-30 astfel de angajati. Investitorii din Valea Jiului nu prea pot oferi o stabilitate de  10 ani de zile. Învãtãmântul ar  trebui adaptat la nivelul zonelor  pe care le avem. Nu putem sã ne comparãm cu Timisoara. În timp, lucrurile se vor regla”,   a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.  Potrivit primarului, în zona noastrã, angajatorii nu pot oferi stagii de pregãtire precum în marile centre urbane din tarã, acolo unde dupã finalizarea studiilor, tinerii au posibilitatea de a-si gãsi un loc de muncã.
Monika BACIU

Un comentariu la „Lucian Resmeritã: “Învãtãmântul ar trebui adaptat la nivelul zonelor pe care le avem”

  • 1 august 2018 la 20:31
    Permalink

    Domnule primar, ocupati-va de dezinsec?ie, Lupeniul st? pe un munte de cacat plin de tintari, cu pericol iminent de pandemii.Invatamantul mai poate astepta, igiena si sanatatea nu.Daca tot suntem survolati zilnic de avioane, poate convingeti pe cineva sa imprastie si niste substante impotriva tantarimii asa cum se procedeaza in UE, altfel suntem mebrii doar cu numele, ca sa nu zic vulgar , doar membru…

Comentariile sunt închise.