”Copiii sunt comoara cea mai de pret a unei familii, dar si a unei comunitati. Am invatat acest lucru atât ca tata, dar si ca dascal, doua calitati pe care am bucuria sa le impart de câtiva ani cu familia mea si cu scoala in care mi-am inceput cariera profesionala. Tocmai de aceea, având in spate aceasta frumoasa experienta acumulata din viata traita zi de zi alaturi de copii si tineri, cred ca am invatat sa-i inteleg mai bine, sa le cunosc dorintele si asteptarile pe care le au si sunt pregatit sa abordez cu seriozitate nevoile pe care le au copiii si tinerii din comunitatea noastra locala”, spune Lucian Resmerita, candidatul PSD pentru functia de pimar al municipiului Lupeni.
Drept argument stau actiunile pe care Lucian Resmerita le-a sustinut in ultima vreme, atât ca si consilier local, cât si ca membru al Organizatiei PSD Lupeni. Alaturi de fratele sau, senatorul Cristian Resmerita, fostul primar al municipiului Lupeni, dar si de alti tineri din echipa social-democrata a Consiliului local de la Lupeni, Lucian Resmerita a fost initiator al proiectului prin care, in iarna anului 2016, Lupeniul a avut sansa de a avea unul dintre cele mai frumoase sisteme de iluminat festiv din România, spre bucuria miilor de copii din Lupeni si nu numai.
Tot de numele consilierului local Lucian Resmerita se leaga si incurajarea si sustinerea copiilor talentati de la unitatile locale de invatamânt din Lupeni, in derularea unor actiuni cultural-educationale care au avut loc in ultimul an si care s-au bucurat de un succes binemeritat.
Si tot de numele lui Lucian Resmerita se leaga organizarea unui eveniment de exceptie care a fost gazduit, de curând, in Parcul Copiilor din Barbateni, eveniment care s-a bucurat de interesul miilor de copii si tineri din Lupeni care au venit sa participe la un inedit concurs de kendama dar si la o frumoasa intâlnire cu artistul CRBL.
Ca viitor primar al municipiului Lupeni, Lucian Resmerita isi propune sa acorde si mai multa atentie problemelor, nevoilor si dorintelor exprimate de copiii si tinerii din comunitatea locala a Lupeniului. ”Copiii nostri merita toata atentia administratiei locale, merita conditii bune si foarte bune de educatie in scoli, merita intreaga sustinere de care au nevoie pentru a se putea dezvolta armonios, prin sport, cultura, educatie si distractie. De aceea, in programul meu, am evidentiat toate aceste aspecte, pe care doresc sa le abordez cu cea mai mare responsabilitate”, spune Lucian Resmerita.
In acest sens, candidatul de primar al PSD Lupeni arata ca, in perioada mandatului 2017-2020, va actiona pentru:
– reabilitarea si modernizarea gradinitelor din municipiul Lupeni;
– reabilitarea, modernizarea si extinderea Scolii gimnaziale nr. 3, a Liceului Tehnologic si a Scolii gimnaziale nr. 3;
– reabilitarea si modernizarea bazelor sportive scolare;
– amenajarea de noi locuri de joaca pentru copii, modernizarea parcurilor si achizitionarea de mobilier specific pentru parcuri;
– acordarea de burse scolare pentru sprijinirea elevilor cu probleme sociale, dar si acordarea de burse de merit si burse de performanta, pentru incurajarea evolutiei educationale a copiilor din municipiul Lupeni;
– sustinerea si promovarea copiilor si tinerilor talentati, prin organizarea de spectacole, festivaluri, concerte, concursuri dedicate acestora;
– organizarea unor manifestari speciale de Ziua Copiilor, de Craciun, de Paste etc. având in centrul atentiei copiii si tinerii din municipiul Lupeni.
”Iar pentru ca astazi este 1 Iunie – Ziua Internationala a Copiilor, gândurile mele cele mai curate si cele mai frumoase se indreapta spre toti copiii din orasul nostru, carora le doresc sa fie fericiti si veseli, sa creasca in sanatate si pace si sa fie siguri ca vor avea in mine nu doar un primar preocupat si de nevoile lor, ci si acelasi bun prieten. La multi ani, dragi copii !”, a mai precizat Lucian Resmerita.