Lobby pentru Valea Jiului

Parlamentarul bucurestean, Cristina Prunã, se implicã activ în problemele Vãii Jiului. aceasta a discutat cu oficialii de la Comisia Europeanã despre includerea Vãii Jiului în Platforma europeanã destinatã zonelor carbonifere în tranzitie.
“M-am întâlnit cu delegatia de experti de la Comisia Europeanã care va sustine Valea Jiului sã identifice proiecte alternative de dezvoltare a regiunii. Contextul este Platforma europeanã destinatã zonelor carbonifere în tranzitie. Am avut discutii constructive despre viitorul Vãii Jiului si posibilitatea implicãrii comunitãtilor locale în redefinirea economicã viitoare a zonei”, aratã Cristina Prunã, deputat USR.
Factorii locali din Valea Jiului, dar si cei de la nivel guvernamental trebuie sã se implice activ în aceastã constructie menitã a salva zona.
“Iatã cã Valea Jiului a devenit membrã a Platformei europene pentru regiunile carbonifere aflate în tranzitie. Am adus pe agenda publicã aceastã posibilitate încã din februarie, când i-am cerut comisarului european pentru politici climatice si energie, Miguel Arias Cañete, includerea zonei în acest proiect. Voi continua sã mã implic activ în proiectele pentru aceastã regiune si sper ca toti factorii decidenti implicati la nivel guvernamental si local sã îsi facã datoria si sã trateze cu seriozitate aceastã oportunitate”, mai aratã Cristina Prunã. La începutul lunii martie, la Bruxelles a avut loc o întâlnire pe aceastã temã.
Monika BACIU

Advertisements

3 comentarii la „Lobby pentru Valea Jiului

 • 19 aprilie 2018 la 20:53
  Permalink

  Noi valea jiului i-am votat (PSD) si ei ne-au uitat !!!

 • 20 aprilie 2018 la 09:53
  Permalink

  Sa nu iti faci griji VJ, isi vor aminti de tine in anul doua zeci doua zeci, la vot.
  In luna Noiembrie 2017 eu personal m-am intalnit si am stat de vorba in mina Lupeni in abataj, cu aceasta doamna deputat Cristina Pruna, vreau sa spun ca ea a dat carbune cu lopata pe crater . Este bine ca ea nu doar ca a vizitat subbteranul minei Lupeni si doar atat, uite ca se si implica pentru a schimba ceva pentru valea jiului. Felicitari Cristina Pruna !

 • 20 aprilie 2018 la 11:19
  Permalink

  daca vom traii vom vedea ce poate si prunisoara sa nu uitam cate vedete din politichia acestei tari au dat carbune cu lopata pe crater dealungu anilor

Comentariile sunt închise.