Autobuzele electrice vor fi acum înmatriculate. Vor face
transport în toată Valea Jiului, dar mai sunt lucrări de executat.

„Ne pregătim să facem proiectul Green Line funcțional. Se demontează stațiile vechi de autobuze și se extinde operațiunea în toate localitățile. Cred că toate mașinile, până la finele lunii, vor fi înmatriculate. Avem 3 locuri de încărcare a lor la stația Dănuțoni, iar cei care se ocupă cu partea electrică mai au câte ceva de montat. Se lucrează și la depoul de la Vulcan. Partea cu asflat la Petroșani, Vulcan, unde sunt prinse în proiect lucrări, vor fi gata până în 20 mai. Deci mergem cu pași repezi să punem proiectul în funcțiune”, a spus Costel Avram, administraorul public al Județului Hunedoara.
Consiliul Județean va gestiona acest proiect până ce el va deveni operațional, după care primarii din Valea Jiului și reprezentanții firmei care va gestiona Green Line, vor prelua toate atribuțiile. Ei vor face angajările, vor gestiona bilete și vor organiza traseele autobuzelor.
Contractul de finanțare a fost etapizat, iar cei de la Consiliul Județean Hunedoara spun că proiectul de finanțare va fi semnat până la mijlocul lunii mai. Până atunci, se lucrează cu bani de la Consiliul Județean, partea lor de finanțare, pentru lucrările neeligibile.
Diana Mitrache