P SD a anunțat că a început consultările publice asupra proiectelor legilor Educaţiei: legea învăţământului preuniversitar şi legea învăţământului universitar. Astfel, social-democraţii au desfăşurat, luni, o serie de consultări cu societatea civilă şi specialiştii din Educaţie asupra celor două proiecte de lege, elaborate de Guvern.

În urma acestor consultări, PSD va elabora un set de amendamente pe care le va susţine în cadrul coaliţiei şi în comisiile de specialitate ale Parlamentului.
”Alături de colegi parlamentari am dat starul consultărilor cu actorii implicați în educație pe cele două propuneri: legea învățământului
preuniversitar și legea învățământului
universitar. Am avut discuții aplicate și am ascultat propunerile venite din partea reprezentanților asociaților primarilor de: comune, orașe și municipii din România. De asemenea, au fost implicați și reprezentanți ai președinților consiliilor județene din țară. Dialogul cu acești factori de decizie facilitează o mai bună înțelegere a problemelor și a nevoilor actuale”, a anunțat Natalia Intotero, deputat PSD.
În urma acestor consultări, PSD va elabora un set de amendamente pe care le va susţine în cadrul coaliţiei şi în comisiile de specialitate ale Parlamentului.
Consultările se vor desfăşura până la finalul lunii martie şi vor cuprinde discuţii cu: reprezentanţii cultelor din România, sindicate, mediul de afaceri, organizaţii neguvernamentale, elevi, părinţi, studenţi, profesori, rectori, cu grupurile parlamentare ale PSD şi cu experţii în Educaţie ai PSD din organizaţiile judeţene ale partidului.
Scopul consultărilor este de a prelua din partea actorilor implicaţi în educaţie toate observaţiile şi completările pentru îmbunătăţirea celor două proiecte de lege.
Monika BACIU