Legea pensiilor a fost votată de Camera Deputaților și angajații din minerit și energie nu își pierd facilitățile. Prezent la discuțiile din comisii, Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele, a precizat că:

„Legea pensiilor a trecut în plenul Camerei Deputaților cu amendamentele aduse astăzi în comisia de muncă de la Camera Deputaților loc în care a fost prezent și Biroul Executiv al Sindicatului Muntele .Astfel solicitările noastre au fost rezolvate astfel :1)articolul cu problema „mentenanței și asimilatelor „a fost modificat fiind acoperitor în mare parte pentru personalul de la suprafață din termocentralele pe cărbune și exploatările miniere .
2) vârsta și vechimea de pensionare pentru mineri a rămas aceeași ca și în actuala lege -adică minerii se pot pensiona la 45 de ani cu minim 20 de ani vechime .De asemenea atunci când sunt concediați de la o mina pe închidere mineri se pot pensiona cu 15 ani vechime și 45 de ani vârstă cu cuantumul corespunzător al pensie în concordanță cu acesta vechime.
3)la stabilirea cuantumului pensiei minerilor s a aprobat acordarea unei bonificații mai mari la calculul pensiei pentru fiecare an lucrat în condiții speciale”.

Diana Mitrache