Î nscrierea la școlile postliceale ar putea să se facă doar de către absolvenții care au o diplomă de bacalaureat. A fost depus un proiect de lege de către mai mulți parlamentari USR.

Potrivit proiectului depus în Parlament, se arată la Art. 44, alineatul 9 din Legea educației naționale 1/2011 că “Au dreptul să se înscrie în învățământul postliceal, în condițiile alin (8), absolvenții de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat. Prin excepție, au dreptul să se înscrie la școlile sanitare postliceale doar absolvenții de liceu care dețin diploma de bacalaureat”.
Actualmente legea arată că ”au dreptul să se înscrie în învățământul postliceal, în condițiile alin. (8), absolvenții de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat.”
Inițiatorii proiectului de modificare a Legii educației parlamentarii USR, între care și deputatul USR, Pollyana Hangan. Senatul este forul decisional.
”La ora actuală nu este necesar bacalaureatul pentru ca un absolvent de liceu să se înscrie și să urmeze
cursurile școlii postliceale sanitare. Considerăm că promovarea examenului de bacalaureat este un filtru esențial pentru selecția calității resursei medicale din domeniul sanitar”, este unul dintre motivele pe care inițiatorii proiectului de lege îl menționează.
Monika BACIU