Absolventii de liceu care au sustinut cea de-a doua etapã a examenului de bacalaureat, pot solicita, zilele acestea, vizualizarea lucrãrilor.  Potrivit normelor în vigoare, dupã afisarea rezultatelor finale, absolventii de liceu pot sã solicite vizualizarea lucrãrilor. De precizat este faptul cã nota nu va mai putea fi  modificatã.
“În conformitate cu prevederile art. 94 alin. (1) din Metodologia de organizare si desfãsurare a examenului de bacalaureat – 2011, Anexa 2 La OMECTS nr. 4799/2010, valabilã si pentru examenul national de bacalaureat 2017, candidatii pot solicita comisiei de bacalaureat judetene sã vadã lucrãrile  proprii, scrise în cadrul acestui examen.  Dupã afisarea  rezultatelor finale, în data de 6 septembrie 2017, la sediul fiecãrui centru de  examen, se afiseazã programul zilnic de depunere a cererilor de vizualizare a lucrãrilor. Cererile se depun în 7 si 8 septembrie 2017, la  secretariatul unitãtii de învãtãmânt desemnatã ca centru de examen”, aratã o informare a ISJ Hunedoara.
Candidatii, care au încã dubii în ceea ce priveste notele obtinute, vor fi invitati la sediul Inspectoratului Scolar pentru a-si vizualiza lucrãrile.
“Lucrãrile vor putea fi vizualizate în perioada 18-19 septembrie 2017, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, dupã un program stabilit în functie de numãrul de solicitãri înregistrate la nivel de judet, afisat pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara si comunicat telefonic solicitantului”, mai aratã informarea ISJ. La nivelul judetului Hunedoara, promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat este de 26,14%.
Monika BACIU