Irina Radu Bodea, director la Teatrul ID Sîrbu

I rina Radu Bodea este noul director al Teatrului Dramatic I.D Sîrbu. Telenovela, însă, continuă și numirile și destituirile parcă nu se mai termină.

Fostul manager Cosmin Rădescu nu mai are mandat, cel interimar, Cosmin Vasile e parte deja în procesul cu teatrul, așa că Irina Radu Bodea este noul nume vehiculat. Și asta, chiar dacă Nicoleta Bolcă a câștigat proiectul de management.
Problemele și procesele par fără sfârșit la Petroșani, unde actorii au câte un șef o dată la câteva săptămâni. De această dată, mai precis joi la prânz, cei din Consiliul Județean Hunedoara au venit să o numească pe cea care a mai avut un scurt mandat la conducerea instituției de la Petroșani. „Telenovela, cu ghilimelele de rigoare, continuă la Teatrul I D Sîrbu Petroșani și aici vorbesc de actualul, ori fostul, manager Cosmin Rădescu. În data de 6 iulie, prin dispoziția 249, domnului Cosmin Rădescu i-a încetat din nou raportul de lucru, un preaviz care a expirat miercuri. De joi, domnia sa nu mai este manager. Am înțeles că a deschis din nou un proces, miercuri a fost un nou termen, s-a amânat pe 28. În același timp era și recursul CJH la Curtea de la Alba Iulia. Ne-am gândit și ieri am decis ca de joi, funcția de manager interimar al teatrului să fie ocupată de doamna Irina Burghiu Anuțoiu, cum o cunoașteți Irina Radu Bodea”, a spus Ion Bădin, vicepreședintele CJH.
În 2019 Irina Radu Bodea a mai ocupat o vreme acest post, dar de atunci teatrul și actorii, precum și cei de la CJH sunt târâți prin procese de cei care conduc vremelnic această instituție. Dar concursul de manager a fost câștigat cu acte în regulă și de Nicoleta Bolcă. „Este o nebuloasă aici, domnia sa câștigase concursul într-o perioadă în care, cu scandal, fusese suspendat managerul. O să vedem ce va fi. Nu avem nimic cu domnul Rădescu și nici să o aducem pe doamna Bolcă nu știm dacă p utem. O să vedem dacă, din punct de vedere juridic e posibil, că ne-am săturat tot prin procese”, a mai spus Ion Bădin, vicepreședintele CJH.
Mai mulți actori sunt acum acuzați că ar fi încasat bani fără să aibă competențe, iar cei care le dau banii spun acum că vor fi mult mai atenți „Mă refer la câțiva actori, Sergiu Fîrte, Mihai Tudosie și Mihai Alexandru, pe parcursul a doi ani și câteva luni, pe lângă salariul de actor, pe care l-au luat lună de lună, au făcut mai multe joburi în același timp. Eu nu cred că se poate. Făceau scenografie, regie, maping și doi dintre ei, domnul Fîrte și Tudosie au încasat, în total nu mai puțin de 57 de mii de lei, iar Mihai Alexandru 44 de mii de lei și ceva. Nu mi se pare normal, pentru că trebuiau să se suspende din funcția de actori. Domniile lor nici nu au pregătirea necesară să fie regizori sau scenografi”, mai spune Ion Bădin.
Scandalurile se țin lanț la teatrul din Petroșani, însă, nou-numitul manager Irina Radu Bodea spune că va continua să facă repetițiile pentru 3 piese noi.
„Pregătim 3 spectacole, unul pentru copii. Se lucrează un one man show și la un alt spectacol numit Sărățele și Friptură. Lucrăm și suntem în grafic cu lucrul, așa că vor ieși în data de 8, 9 și 10 august, urmând să deschidem
stagiunea din toamnă”, a conchis Irina Radu Bodea, actualul manager interimar de la Teatrul Dramatic I.D Sîrbu din Petroșani.
Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara spun, însă, că susțin, fără nicio reținere, activitatea acestui teatru și că vor ca telenovelele din instanțe să înceteze.
Diana Mitrache

Advertisements