În inima Carpaților Meridionali, unde muntele își înalță vârful spre cer, se desfășoară un spectacol al naturii ce îți taie răsuflarea: Munții Parâng. Aici, într-un peisaj de o frumusețe rar întâlnită, bujorii de munte și rododendronii își dezvăluie culorile vii în contrast cu stâncile albe și pajiștile verzi.
Vara aduce în Parâng o explozie de viață, când bujorii de munte își deschid florile mari și parfumate în nuanțe de roșu aprins, înălțându-se mândri spre soarele tot mai înalt.
Pe măsură ce vara se instalează, rododendronii își fac apariția, îmbrăcând pajiștile alpine în nuanțe variate de roz și mov. Aceste plante delicate se adaptează cu grație condițiilor aspre ale înălțimilor și oferă un contrast impresionant cu vârfurile încă împădurite ale munților Parâng.
În timp ce te înalți pe cărările stâncoase ale acestor munți, vei descoperi lacuri alpine ce reflectă cerul senin și vârfurile înzăpezite. Lacurile Pietrele, Gâlcescu sau Iezerul Caprei sunt doar câteva dintre comorile ascunse ale Parângului, locuri unde liniștea este întreruptă doar de adierea ușoară a vântului și cântecul păsărilor de munte.
În fiecare anotimp, Muntele Parâng oferă o poveste nouă și fascinantă, iar fiecare vizitator este invitat să descopere și să se bucure de frumusețea sa unică. Așadar, indiferent dacă ești în căutarea florilor rare de munte sau pur și simplu dorești să te lași cucerit de peisajele spectaculoase, Parângul te va întâmpina întotdeauna cu brațele deschise și o inimă sălbatică de descoperit.
Monika BACIU
Foto: Gabriel Hotea