Inspectorii din cadrul Inspecţiei de Stat în Construcţii s-au autosesizat pentru podul de sârmă din Colonia Petroşani, care riscă oricând să se prăbuşească şi au demarat o anchetă la faţa locului.
Inspectorii au sesizat fiecare defecţiune, dar şi faptul că podul nu este construit corespunzător şi, mai ales, că este un pericol pentru cei care trec zilnic peste el.
„Este o problemă gravă şi vrem să luăm măsurile ce e impun în vederea soluţionării acesteia. Este în stare foarte avansată de degradare şi trebuie să vedem ce măsuri luăm.  Există şi posibilitatea ca oamenilor să le interzicem să mai treacă peste acest pod, iar altă cale nu vedem mai aproape”, a spus, la prima evaluarea la faţa locului, Ana Codruţa Moldovan, Inspector de specialitate din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii.
Mai mult, inspectorii sunt de părere că această cale peste ape este a celor de la primăria Petroşani, motiv pentru care, în prima zi a acestei săptămâni au şi făcut o adresă către această instituţie. Asta, pentru că funcţionarii de aici au susţinut că acest pod nu este al lor.  „V-am mai spus şi anterior, acea punte nu este în inventarul şi nu aparţine de Primăria Municipiului Petroşani. Este o punte construită de pe timpul când exista mina Dâlja”, a apreciat Ciprian Preda, director DADPP.
Inspectorii în construcţii nu au agreat această idee şi, după ce au constatat situaţia gravă în care se află puntea, spun că vor demara propria anchetă, administraţia locală riscând chiar o amendă, dacă se dovedeşte că, în toţi aceşti ani, a lăsat puntea să devină un real pericol pentru oamenii ce o traversează.
Diana Mitrache