Nu se mai poate vorbi despre planul de reorganizare al Complexului Energetic Hunedoara. Oamenii sunt în şomaj tehnic, iar activitatea este mult afectată de pandemia iscată de noul virus.
Acest lucru îi determină chiar şi pe administratorii ce au preluat complexul energetic în insolvenţă să se gândească la devansarea oricărui termen de relansare a activităţii, mai ales că nici nu pot veni experţii în Valea Jiului.
„Lucram deja la evaluarea bunurilor şi firma începuse să lucreze. Acum, fiind perioada aceasta,  iar experţii fiind din Bucureşti, nu se mai poate deplasa în Valea  Jiului şi lucrurile merg mai greu. Am încetinit paşii pe care noi îi aveam. Speram să avem planul de reorganizare la finalul lunii mai, la început de iunie, ca să putem trece la etapa următoare. Din păcate, acum nu mai ştiu cum o să fie şi când vom putea să vorbim despre acest plan de reorganizare”, a spus Cristian Roşu, administrator special la CEH.
Complexul Energetic Hunedoara este în insolvenţă din noiembrie 2019, când instanţa a decis ca societatea din Hunedoara să fie administrată de un administrator judiciar, respectiv de Expert Insolventa SPRL. Doi administratori, unul special şi unul judiciar au încercat să creioneze un plan de redresare, iar evaluarea bunurilor ce urmau să fie date în plată era în plină desfăşurare înainte de impunerea restricţiilor militare, atunci când se vorbea despre crearea Complexului Energetic Valea Jiului.
„Din păcate, nu mai  pot concluziona cât va mai dura crearea noului complex, cum se vor derula paşii în viitor. Aşteptăm să se stabilizeze  problema cu acest virus, după care trecem şi la  planul de reorganizare. Pentru că, pe noi clar ne-a încetinit cel puţin vreo două luni”, mai spune administratorul special. La momentul preluării în insolvenţă a CEH, societatea avea datorii de 7 miliarde de lei, cu tot cu penalităţi, în condiţiile în care la termocentrala Paroşeni nu s-a  lucrat mai deloc. CEH are aproximativ 4.150 de angajaţi, dintre care 1.000 sunt angajaţi la cele două termocentrale, adică aproximativ 700 la Mintia  şi alţi 300 la Paroşeni.
Diana Mitrache