INSEMEX Petrosani este cel mai prestigios institut de cercetare din tarã. Vizibilitatea institutului este asiguratã, pe plan national si international, si la târgurile de profil  sau la saloanele de inventicã.
”Saloanele de inventicã, târgurile si expozitiile reprezintã platforma idealã prin care institutul îti poate promova ultimele realizãri în domeniile sale de activitate, precum si oferta de servicii de cercetare-dezvoltare. De asemenea, de mare importantã este oportunitatea oferitã de aceste manifestãri  pentru gãsirea de noi parteneri sau pentru consolidarea relatiei cu cei existenti, astfel încât sã fie creat cadrul optim pentru dezvoltarea si întãrirea capacitãtii de cercetare existente. Astfel, se pot crea premisele pentru generarea unor  noi idei de cercetare si consortiile care pot transpune ulterior  aceste idei în propuneri de proiecte depuse la competitiile relevante”, a declarat Artur George Gãman, directorul general al INCD – INSEMEX Petrosani.
INSEMEX a fost prezent, pe parcursul acestui an, la mai multe saloane de inventicã, dar si târguri de profil, de unde s-a întors cu medalii.  Activitatea cercetãtorilor petrosãneni este recunoscutã pe plan mondial. În perioada imediat urmãtoare, institutul va participa ca expozant în cadrul Salonului International de Inventii si Inovatii „Traian Vuia” Timisoara (13-15 iunie 2018) si în cadrul celei de-a 22-a editii a 22-a Salonului International al Inventiilor, Cercetãrii, Inovãrii si Transferului Tehnologic – INVENTICA Iasi (27-29 iunie 2018).
Monika BACIU